20 de cauze ale durerilor de burta pe care trebuie sa le cunosti

20 de cauze ale durerilor de burta pe care trebuie sa le cunosti
Kudika
28 Aprilie 2010

Durerile de burta pot fi acute, puternice, spectaculoase, caz fericit cand pacientul se sperie si se prezinta la medic, dar pot fi si surde, lent progresive, usor de tolerat, caz cand pacientul abia daca le sesizeaza sau daca o face le ignora, desi adesea aceste dureri usoare dar persistente ascund adesea afectiuni grave. La acestea din urma dorim sa ne referim cu precadere in articolul curent, dorind sa atragem atentia asupra cauzelor care pot sta in spatele unor dureri abdominale mai mult sau mai putin intense.

Afectiuni hepatice
Afectiunile hepatice se caracterizeaza prin perturbarea functiei hepatice, iar ficatul se considera a vea peste 500 de functii in organism. Cauzele care duc la afectarea ficatului sunt diverse, incepand de la boli genetice si culminand, cu infectii virale hepatitice, infectii parazitare precum chistul hidatic, hepatita toxica (de exemplu alcoolica), surplusul de grasime in corp care duce la steatoza hepatica, disfunctii biliare care afecteaza retrograd ficatul etc.
Principalele simptome ale afectiunilor hepatice (nu este obligatoriu sa apara toate simultan, ci adesea doar cateva din cele enumerate mai jos) sunt:
- durere in partea dreapta a abdomenului superior;
- pigmentarea pielii in partea dreapta a abdomenului superior;
- stare de oboseala prelungita, apatie, astenie;
- tulburari ale somnului;
- stari de greata neperioadice, chiar voma;
- icter (colorarea pielii in galben sau verde);
- tulburari digestive si intestinale etc.

Vizionare placuta

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri