Setari Cookie-uri

6 boli feminine care afecteaza si barbatii

Unele afectiuni sunt considerate a fi specifice femeiesti, insa putini sunt cei care stiu ca acestea afecteaza si barbatii. Desigur, incidenta in randul barbatilor este mai mica decat in cazul femeilor, insa adesea aceste boli se manifesta mult mai agresiv in cazul barbatilor decat la femei. Va propunem sa descoperiti 6 boli despre care ati considera ca afecteaza doar femeile, insa care nu cruta barbatii.

4. Varicele

Varicele apar putin mai rar in randul barbatilor datorita faptului ca acestia au o musculatura mai bine dezvoltata a piciorului si nu poarta pantaloni stramti sau tocuri, astfel drenarea sangelui la nivel limfatic este mai usoara. Musculatura ajuta intoarcerea venoasa, de aceea persoanele care fac sport au mai rar varice.

Boala varicoasa se manifesta la barbat in aceeasi masura ca si la femei, evoluand de la simplele dilatatii venoase (varice de grad 1) pana la ulcer varicos. Tratamentul varicelor in cazul barbatilor este identic cu cel aplicat la femei si de cele mai multe ori este chirurgical.

ATENTIE! In stadiu initial de evolutie a varicelor si anume atunci cand sunt prezente doar dilatatiile venoase se poate interveni prin terapie preventiva, adica: se aseaza in fiecare seara pacientul cu picioarele in sus, se evita baile fierbinti si saune, se evita statul prelungit in picioare, la birou se recomanda ridicarea de pe scaun din 30 in 30 de minute, activitati sportive si purtarea dresurilor medicinale (inclusiv in cazul barbatilor). Fiindca acest stadiu este reversibil, ulterior boala varicoasa nu va face decat sa evolueze, doar bisturiul oprind-o prin scoaterea venelor afectate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.