Setari Cookie-uri

4 Beneficii incredibile ale consumului de bere!

Cea de-a 11-a editie a Congresului Federatiei Europene a Societatilor de Nutritie (FENS), care a avut loc la Madrid, in perioada 26 - 29 octombrie, a reunit experti de renume in domeniul medicinei, nutritiei si alimentatiei. Printre temele abordate in cadrul Congresului au fost si cele referitoare la efectele pozitive pe care un consum responsabil de bere il are asupra organismului uman. Astfel, pe baza studiilor prezentate, a fost evidentiata o data in plus relatia dintre consumul responsabil de bere si: reducerea riscului de aparitie a afectiunilor cardiovasculare, sanatatea sistemului osos, prezenta antioxidantilor in laptele matern si rehidratarea organismului.

Berea fara alcool si calitatea laptelui matern

Berea fara alcool si calitatea laptelui matern


Dr. Maria Teresa Hernandez Aguillar, medic pediatru la Valencia Health Agency, a prezentat rezultatele studiului “Efectul berii fara alcool asupra laptelui matern”. Principala concluzie a studiului consta in faptul ca includerea berii fara alcool in dieta mamelor care alapteaza poate optimiza nivelul antioxidantilor din laptele matern.

“Am testat nivelul de antioxidanti din laptele matern in trei stadii ale alaptarii (in primele zile, dupa 15 zile si dupa o luna de la inceperea alaptarii, cand laptele matern este considerat a fi matur). Astfel, in cazul mamelor care au inclus in dieta berea fara alcool, am observat o scadere mai lenta si mai mica a nivelului antioxidantilor din laptele matern pe masura ce acesta ajunge la maturitate decat in cazul mamelor care nu au consumat bere fara alcool”, a declarat Dr. Hernandez.

Totodata, Dr. Hernandez si-a incheiat prezentarea subliniind faptul ca in cazul mamelor care au inclus in dieta lor si berea fara alcool s-a observat un nivel mai scazut de oxidare la nivel celular si o crestere a nivelului antioxidantilor atat in sange, cat si in urina.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.