Setari Cookie-uri

25 Noutati in Sanatate!

Asa cum v-am obisnuit, de fiecare data cand apar noutati ce ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si frumusetea ne straduim sa va informam cu privire la acestea. Asadar au fost lansate cateva produse pe piata despre care merita sa aflati.

6.564 de nou-nascuti au beneficiat de screening auditiv la nastere in 2009
cu sprijinul Sense International (Romania)

Sense International (Romania) implineste aproape 10 ani de cand a inceput sa sprijine persoanele cu surdocecitate din Romania. Surdocecitatea este o combinatie de deficienta de vaz si de auz, cu diferite grade de manifestare, care afecteaza in mod dramatic comunicarea, mobilitatea si accesul la informatii.

Programul de Educatie pentru Copiii cu Surdocecitate/ Deficiente Senzoriale Multiple, dezvoltat de SI(R) in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, ofera acestor copii sansa de a merge la scoala si de a invata, folosind metode si tehnici specifice utilizate de catre profesorii instruiti de SI(R) de-a lungul anilor. In anul scolar 2009-2010, cu sprijinul SI(R), 15 scoli speciale din Romania au 33 de clase pentru 134 de copii cu surdocecitate/ deficiente senzoriale multiple, sprijiniti de profesori instruiti de SI(R) in a lucra cu copiii cu probleme de vaz si de auz.
In cadrul acestui program, in anul 2009, SI(R) a organizat Cursul de formare in domeniul surdocecitatii si deficientei senzoriale multiple (DSM), la care au participat 25 de profesori din 10 scoli speciale din Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Sibiu, Craiova, Iasi, Targu Frumos, Vaslui, Galati si Bucuresti. Astfel, numarul total de profesori instruiti de SI(R) in domeniul surdocecitatii de-a lungul anilor a ajuns la 85.
Reusita notabila a acestui acest program de Educatie a fost recunoscuta anul trecut prin doua distinctii primite de Sense International in cadrul Premiilor Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2009: Premiul de Recunoastere (in valoare de 10.000 euro) si Premiul Practicienilor.

Citește și:

Un alt program sustinut de SI(R) in 2009 este cel de Interventie Timpurie. Programul este dezvoltat in parteneriat cu autoritati nationale si locale, gradinite, scoli si beneficiaza si de sprijinul unei echipe multidisciplinare formate din doctori, psihopedagogi, psihologi, precum si parinti. Prin aceasta actiune, SI(R) a reusit sa faciliteze bebelusilor si copiilor mici sansa de a beneficia de diagnostic, reabilitare si interventie timpurie. Bilantul pozitiv al acestui program in anul 2009 s-a concretizat prin testarea auzului si/sau vederii la nastere a 6.564 de nou-nascuti (la Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sarbu” si Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie „Dr. Ioan Cantacuzino” din Bucuresti, Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie Oradea si Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie "Dumitru Popescu" din Timisoara).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.