Setari Cookie-uri

5 Motive medicale pentru a te indragosti

Efectele benefice ale indragostirii!

Nimic nu se compara cu senzatia minunata de fluturi in stomac provocati de indragostire. Ceea ce poate nu stiai este faptul ca efectele se resfrang asupra intregului tau corp. Iata cinci motive medicale pentru a te indragosti.

Ce-ti face iubirea: efectele benefice ale indragostirii

efectele indragostirii Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock

1. Iti vindeca inima

Nu este deloc surprinzator ca asociem iubirea cu inima. Pentru ca starea de indragostire are o multime de beneficii pentru sanatatea inimii. Un studiu efectuat de Universitatea din Pittsburgh, SUA, a demonstrat ca femeile cu maraiaje fericit prezinta un risc mai mic de aparitie a bolilor cardiovasculare decat cele aflate in relatii stresante. Un alt studiu american arata ca rata supravietuirii unei operatii pe cord este de trei ori mai mare la femeile implinite in dragoste si la cere care isi exprima emotiile in mod liber, ceea ce are un impact pozitiv si asupra nivelului colesterolului.

Citește și:

2. Imbunatateste sanatatea mentala

Vrei sa alngi senzatia atat de nesuferita de singuratate? Nimic mai simplu: indragosteste-te. Cercetari intreprinse in Noua Zeelanda au aratat ca femeile care se afla in realtii mai lungi de cinci ani nu sunt deprimate sau doar foarte rar. Expertii sunt de parere ca prezenta unui partener si conexiunea cu acsta ajuta la indepartarea sentimentelor de singuratate, izolare si negativitate generata de izolare.

3. Diminueaza tensiunea arteriala

Imbratisarile prelungi cu partenerul de viata, urmate de discutii de macar zece minute duc la o rducere drastica a tensiunii arteriala si fac sa creasca nivelul de oxitocina, cunoscuta drept hormonul relaxarii.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.