Setari Cookie-uri

Puf de Papadie, oda tie, martir inchipuit, vesnic nemultumit

Poveste de viata: Unii barbati n-au salvare

Cel mai probabil primul lui cuvant nu a fost “mama”, a fost NU. Toti oamenii din jurul lui sunt, in umila si modesta lui parere, niste paraziti inutili. Ha!, rase ciobul. Toti limitati, toti prosti, toti inconstienti. Numai Puf de Papadie asta stia cum sta treaba cu viata, ave tie, mare cunoscator al tuturor celor care exista in lumea reala sau doar in imaginatia lui!

Visele lui de artist l-au manat intai prin Facultatea de Arhitectura unde, bineinteles, a intalnit doar profesori depasiti si colegi care nu erau demni de atentia lui. Dupa vreun an, s-a hotarat ca e pictor si vrea la arte plastice. Esec fenomenal, probabil ca si acum se rade pe holurile facultatii de pretentiile lui seci. Cam in perioada asta a cunoscut-o pe Dana. Toanta asta mica a fost mereu fascinata de artisti. Altfel, fata buna cu suflet gentil dar care sufera de complexul Florence Nightingale. Vrea ea neaparat sa salveze toate pisicile chioare, cainii vagabonzi si barbatii fara capatai. Dana cu aer matern, Puf de papadie cu aer de artist, ce sa mai! A fost dragoste la prima vedere!

Citește și:

Ea era convinsa ca el are pur si simplu nevoie de o ancora, de o femeie care sa ii puna pe tava, sa il ingrijeasca, sa il gadile la gonde, sa ii sufle interfesier. Dana mea, hotarata sa il salveze si sa il puna pe picioare, Puf de papadie hotarat sa fie in continuare la fel de parazitar si de nemultumit. Cum s-au sucit ei si s-au invartit, Dana s-a mutat la el, alaturi de parintii lui si de frate. Din ce zice ea, n-a vazut nicicand o familie mai iubitoare si mai unita. Tatal vorbea intotdeauna cu mandrie despre baietii lui ca brazii, mama privea intotdeauna catre cei trei barbati din viata ei cu ochii umezi de tandrete. Astfel a fost demontata teoria mea cu privire la mediul nociv in care a trait Puf de Papadie cel nemultumit. Ma gandeam ca un tata autoritar si o mama plina de frustrari si neimpliniri ar explica intr-un fel sau altul atitudinea neagra si nerecunoascatoare a astuia. Dar nu. Singura explicatie pe care o am pana in ziua de azi e ca i s-a urcat la cap. Am bagat eu de seama ca oamenii fac urat uneori de prea mult bine.

Citește și:

Relatia lor a continuat vreo doi ani bunicei, ani in care Dana l-a facut pe omul asta centrul universului ei in incercarea de a-l intelege si a-l ajuta dar pana la sfarsit a ajuns secatuita de puteri si de vointa. Drept multumire pentru efortuile ei, Puf de Papadie i-a facut intr-o zi bagajele si a dat-o afara fara prea multa ceremonie.

Dana si-a plans naduful, frustrarile si durerea pe canapeaua mea. A golit rezerva mea de tescovina de la tara si s-a lepadat de toti barbatii lumii, i-a afurisit cum i-a venit la gura si s-a jurat pe ochii si onoarea ei ca se face lesbiana. Intre noi fie vorba, nu i-a iesit. Nu functioneaza asa treaba asta, te culci ranita in dragoste si te trezesti lesbiana.

Motivul despartirii dintre ei doi a fost ca Pufsor vrea sa se regaseasca si are nevoie de singuratate. Va intra in mutenie si va bate magica Indie in cautarea desavarsirii spirituale iar Dana, carevasazica, il tine pe loc. Magica si mistica Indie are un net bunicel, din ce vad eu pe Facebook. S-ar putea sa aiba net bunicel doar in hotelurile de 5 stele in care sta Pufsor si isi face selfie-uri intru ispasire, primenire si curatire sufleteasca.

Citește și:

Dana isi revine incet si sigur, din punctul asta e bine. Pufsor al nostru, ca celelalte papadii, nu isi va gasi calea niciodata. Nu va invata sa fie recunoscator sau modest asa cum nu va invata sa ii aprecieze pe oamenii care il iubesc, din numai Dumnezeu stie ce motive. Ce incerc eu sa va spun, dragile mele care va inchipuiti ca ii puteti salva pe unii dintre barbati de ei insisi, este ca o parte dintre ei nu au leac. Si nici nu sunteti responsabile pentru alegerile lor. Sau vesnica lor nefericire.

Foto prima pagina g-stockstudio/ Shutterstock

Vizionare placuta


Noemi crede că textele savuroase sunt scrise nud în miez de noapte, cu stiloul pe hârtie și țigară în colțul gurii iar cele mai crude adevăruri sunt spuse în glume și...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.