Setari Cookie-uri

Cine suferă mai mult după o despărțire? Bărbatul sau femeia?

Să-ți auzi partenerul rostind ”nu te mai iubesc” îți poate da lumea de-a dura într-o secundă. Momentul nu este deloc plăcut nici pentru femei și nici pentru bărbați atunci când se află în acestă postură. Chiar dacă ambii simt durere, un studiu recent arată faptul că aceasta este trăită în mod diferit în funcție de sex.

Cercetătorii de la Universitatea Binghamton și de la University College din Londra privind au realizat un studiu la care au participat 5.705 de persoane din 96 de țări. Acestea au fost rugate să-și amintească ultima lor despărțire și amintirile emoționale asociate cu ea. De asemenea, li s-a cerut să-și evalueze durerea fizică și emoțională de la 1 la 10. 1 dacă nu au simțit nici o durere și 10 pentru cea mai mare durere.

Cercetătorii au descoperit că femeile resimt mai puternic efecte ale unei rupturi, având un rating mediu de 6,84 pentru durerea emoțională și de 4,21 pentru durerea fizică. Pentru bărbați, media este de 6,58 pentru durerea emoțională și 3,75 pentru cea fizică. Una din concluzii ar putea fi că femeile au investit mai mult într-o relație decât bărbații în general.

Citește și:

Cine sufera mai mult dupa o despartire

sursa foto: shutterstock/by fizkes

Conform opiniei exprimate de Craig Morris, cercetător la Universitatea Binghamton, femeile sunt croite să investească mult mai mult într-o relație decât un bărbat. O scurtă întâlnire romantică poate conduce la nouă luni de sarcină în timp ce bărbatul poate ”părăsi scena” la câteva minute după întâlnire, fără alte investiții biologice. Acest "risc" al unei investiții biologice mai mari le-a determinat în timp pe femei să aleagă un partener calitate. Prin urmare, pierderea unei relații cu un partener de calitate este mai dureroasă pentru o femeie. Partea bună este însă că trecerea timpului îi vindecă rana și ea merge mai departe.

Pe de altă parte, chiar dacă un bărbat își continuă viața după o despărțire, sentimentul de pierdere persistă. Le ia mai mult timp să procesez acest sentiment și îl pot simți mai mai profund. In concluzie, pentru femei. Femeile resimt o durere mai puternică la început însă bărbații o depășesc mai greu. Cu cât tratează relația mai serios, cu atât mai neplăcut este atunci câdn lucrurile nu funcționează așa cum au planificat inițial.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/by wk1003mike

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.