Setari Cookie-uri

4 sfaturi utile pe care să le aplici în primii ani de căsătorie pentru a prinde nunta de diamant

Durata căsătoriei este asociată cu scăderea pe termen lung a fericirii în cuplu.

Plictiseala și interesele diferite sunt două dintre principalele provocări cu care se confruntă cuplurile proaspăt căsătorite, conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Pennsylvania State University si publicat in Journal of Family Issues.

casatorie

Mai mult decât atât, în studiu este menționat faptul că durata căsătoriei este asociată cu scăderea pe termen lung a fericirii în cuplu, iar problemele cumulate duc de cele mai multe ori la divorț. Pentru a nu face greșeli care îți degradează relația, urmează aceste sfaturi încă din primii ani de căsătorie ca să ai o căsnicie lungă:

1. Luați-vă o casă împreună

Decizia de a vă lua o casă împreună vă responsabilizează și vă dă un scop comun pentru care să vă uniți eforturile. În același timp, alegerea locuinței care urmează să vă fie cămin necesită mult timp și efort, însă luând în considerare acești pași veți lua cu ușurință decizia de a vă muta la casa voastră:

Citește și:
  • Începeți prin stabilirea bugetului
  • Cercetați ofertele pieței imobiliare
  • Cereți informațiile necesare de la bancă, în cazul în care accesați un credit
  • Apelați la serviciile unei agenții imobiliare imobiliar potrivit

Un avantaj foarte mare este reprezentat de produsele bancare care avantajează tinerii la început de drum. În acest fel, un avans mic si ratele fixe reprezintă un plus pentru tinerii căsătoriți care doresc să se mute într-o locuință a lor accesând programul Prima Casa. Mai mult, pentru un cuplu tânăr, cea mai mare nevoie este cea de intimitate, așa că un cămin care să poarte amprenta poveștii voastre și să vă ofere spațiul personal este cea mai bună alegere.

2. Puneți economiile la un loc

Pentru orice cuplu, modul de organizare al finanțelor este un pas important și de multe ori începutul multor conflicte. Cum îi poți spune lui, astfel încât să nu se supere, că bicicleta pe care și-o dorește depășește cu mult bugetul vostru sau cum te poți abține tu să nu îți cumperi pantofii brand-ului tău preferat care costă cât o mașină de spălat?

Citește și:

Pentru ca finanțele să nu fie sursele permanente de conflict este important să vă fixați anumite reguli și să alegeți să economisiți inteligent, fără să vă neglijați nevoile.

Nu vă lăsați duși de val și monitorizați modul în care cheltuiți banii. Puteți începe cu alcătuirea unui buget pentru cheltuielile cu casă, pentru vacanțe sau pentru unele nevoi neprevăzute. În același timp, stabiliți prioritățile comune și cheltuiți în așa fel încât să puteți economisi câte puțin în fiecare an.

3. Sprijiniți-vă reciproc în momentele dificile

În zilele cu un nivel de stres ridicat, când persoanei de lângă tine îi este greu să facă față problemelor de la job sau din viața de zi cu zi, este foarte important să fii umărul său de sprijin. Nu trebuie să faci ceva special sau să dai soluții salvatoare, tot ce trebuie să faci este să fii prezentă pentru cel de lângă tine.

Citește și:

De cele mai multe ori, să vorbești despre problemele tale și să fii ascultată te ajută să reduci stresul și să depășești mai ușor provocările.

Problemele cer rezolvări diferite, iar cuplurile care știu să abordeze dificultățile în mod diferit pentru a obține rezultatele dorite au mai multe șanse să găsească soluții la problemele de zi cu zi. Adesea, schimbările minore în abordare, atitudine și acțiuni fac diferența și ajută la soluționarea problemelor.

4. Comunicați deschis și învățați din greșeli

De câte ori ai purtat o discuție cu partenerul tău și te-ai simțit dezamăgită sau neînțeleasă? Acest lucru se întâmplă pentru că nu vă ascultați unul pe celălalt și nu sunteți dispuși să faceți compromisuri, iar afectează modul în care vă percepeți reciproc. Astfel, așteptările pe care le ai față de perechea ta îți modifică comportamentul, așa că proiectează de fiecare dată gândurile tale și încearcă să te întrebi: De ce reacționez așa? Ce aș putea să fac diferit?

Citește și:

În același timp, cât de des ai spus lucruri pe care apoi le-ai regretat, lucruri care știai că îl deranjează pe partenerul tău?

Este important să folosești neînțelegerile ca pe o lecție din care înveți ceva despre persoana iubită, cu scopul de a le evita în viitor. Pe de altă parte, pentru a genera o schimbare pozitivă și o mai bună armonie în cuplu este bine să aduci mici schimbări care automat generează un răspuns și în persoana de lângă tine.

Este nociv să te gândești că îl poți schimba pe soțul tău, nu acesta este rostul căsătoriei, dar aducând mici îmbunătățiri în relație poți schimba în bine legătura voastră, fără a face eforturi să-i schimbi personalitatea.

Să trăiești zilnic alături de cineva este ca o călătorie care, oricât ai programat-o, tot te surprinde cu descoperiri minunate, trebuie doar să-ți faci timp pentru celălalt și să îți păstrezi vie curiozitatea.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.