Setari Cookie-uri

5 Activități în cuplu care vă apropie mai mult

Schimbările din societate, munca, grijile zilnice, rutina și obișnuința în cuplu fac ca apropierea și emoțiile dintre parteneri să se reducă cu timpul. Nu este nefiresc, căci fluturii din stomac dispar odată cu înaintarea relației, însă conexiunea partenerilor ar trebui să devină tot mai puternică, cu fiecare zi petrecută în doi. Vă propunem câteva activități foarte simple pe care le puteți realiza în cuplu și care vă apropie mai mult, sporind tandrețea și romantismul în relație.

Mergeți împreună la o plimbare în natură

Se pare că micile plimbări în natură, în parcuri, în spații cu copaci și iarbă verde delectează partenerii din cuplu, aceștia devenind astfel mai deschiși, mai veseli și comunicând mai eficient.

Dacă aveți în apropiere un parc, puteți merge seară de seară la o plimbare scurtă, iar în weekend o călătorie în natură și schimbarea decorului de acasă vă aduce atât relaxare, cât și noi amintiri în cuplu. Se pare că natura are un efect deosebit de benefic asupra noastră, de aceea este bine să ne aflăm des în mijlocul acesteia.

Fotografie: Uriel Mont, de la Pexels

Cina fără telefoane mobile

Chiar dacă avem prieteni care ne scriu pe rețelele de socializare, vrem să facem o postare sau pur și simplu să urmărim știrile, mailurile sau profilul cuiva, totuși specialiștii ne recomandă să împărțim o parte din zi cu partenerul, fără niciun element care să ne distragă atenția, cum ar fi telefonul mobil, televizorul, laptopul etc.

Citește și:

Cel mai liniștit moment din zi se întâmplă adesea să fie cina, când ziua s-a terminat și cei doi parteneri se pot conecta unul cu celălalt, pot povesti întâmplări de peste zi, pot rezolva o problemă de cuplu sau pur și simplu se pot bucura de prezența celuilalt, savurând discuții ușoare, cu glume și cuvinte frumoase.

Îmbrățișați-vă mai des

“Avem nevoie de 4 îmbrățișări pe zi ca să supraviețuim, 8 ca să ne menținem și 12 ca să creștem”, spunea Virginia Satir. Îmbrățișarea are o putere extraordinară, ne confirmă psihologii, biologii și neurocercetătorii din lumea întreagă.

Îmbrățișați-vă mai des partenerul, atunci când îl întâlniți prin casă, atunci când vă povestește un subiect delicat și seara, la culcare.

Citește și:

Gătiți împreună

Nu trebuie să fiți bucătari iscusiți ca să urmați o rețetă pe internet. Însă, atunci când gătiți împreună, se ivesc ocazii de a comunica mai mult, de a vă face gesturi tandre, de a fi pur și simplu împreună, dincolo de grijile zilnice.

Mulți specialiști îndeamnă cuplurile să gătească împreună, măcar în weekend, gătitul fiind o activitate ușoară și chiar relaxantă, de care se poate bucura orice cuplu, indiferent unde s-ar afla (în concediu sau acasă).

Viața socială: încercați să faceți vizite împreună

Măcar o dată pe lună vizitați împreună un prieten, o familie dragă sau membrii din propria voastră familie.

Aceste vizite întăresc cuplul, aduc amintiri frumoase și satisfac nevoia de viață socială a fiecăruia. Totodată, prietenii pot oferi alte modele de cuplu și întotdeauna vom găsi ceva nou și frumos de învățat unii de la ceilalți. Mai mult decât atât, unele probleme se pot rezolva în "gașcă".

Citește și:

Foto articol: Roman Samborskyi/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.