Setari Cookie-uri

4 Semnale de alarmă că relația voastră este pe cale să se destrame

Semnele despărțirii iminente pot fi ușor observate din comportamentul celor doi parteneri implicați într-o relație. Dacă totuși cei doi au construit o relație frumoasă de-a lungul timpului, încă există șanse de „resuscitare” a conexiunii lor. Iată care sunt semnalele de alarmă că vă îndreptăți spre despărțire.

În certuri este criticat partenerul și nu comportamentul

În toate cuplurile există certuri, ceea ce este ceva firesc, nu există doi oameni identici, așadar și în cazul cuplurilor vor exista momente în care cei doi vor avea opinii în contradictoriu.

În cuplurile mature certurile sunt mai degrabă discuții în care se încercă ajungerea la un punct comun care să mulțumească ambele părți (și nu încercarea fără oprire de a schimba opiniile partenerului). În cuplurile mature partenerii își acceptă diferențele.

Dar când se întâmplă ca în aceste certuri să fie atacată persoana și nu comportamentul acesteia, adică critica este îndreptată spre partener și nu spre fapta acestuia, atunci acesta reprezintă un semnal de alarmă în ceea ce privește viitorul relației.

Citește și:

Când există respect, iubire și armonie în cuplu sau când se încercă cultivarea acestor valori relaționale, discuțiile în contradictoriu vizează un comportament și nu persoana în cauză.

Unul dintre parteneri refuză discuțiile incomode

Peste tot auzim despre importanța comunicării în orice tip de relație am dezvolta. La fel se întâmplă și în cuplu, când comunicarea trebuie să fie sinceră, dar totodată empatică.

Atunci când unul dintre parteneri șantajează sau refuză să rămână într-o discuție cu subiect incomod, este aproape imposibil ca problemele din cuplu să se rezolve.

Este evident că celălalt nu este dispus să le rezolve sau, dacă este, va încerca să le rezolve doar din punctul sau de vedere, refuzând să asculte și părerea partenerului. În oricare variantă, rezultatul nu poate fi bun, mai ales pe termen lung.

Citește și:

comportamente negative in cuplu care duc la despartire sau divort

Fotografie creată de Daisy Anderson, de la Pexels

Unul dintre parteneri se simte permanent în defensivă

Atunci când unul dintre parteneri nu se simte liber și fericit în relație, când stă cu teamă că își revede partenerul, când dezvoltă o atitudine defensivă involuntară față de partener, situația dintre cei doi se poate rupe oricând.

Astfel de cazuri apar, de obicei, în relațiile în care, așa cum spuneam mai sus, unul dintre parteneri atacă persoana în mod constant, sau poate să apară în cazul relației cu un partener manipulator sau abuziv.

Indiferent de punctele slabe ale cuplului, niciunul dintre parteneri nu ar trebui să se simtă astfel. Cea mai bună rezolvare constă fie în despărțire, fie în ajutorul unui psihoterapeut experimentat, ca ultima soluție pentru a echilibra legătura dintre cei doi parteneri. Citește continuarea articolului în pagina 2 >>

Citește și:

Sursa foto articol: oneinchpunch/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.