Setari Cookie-uri

5 Semne sigure că te afli în relația de dragoste potrivită pentru tine

Pentru că nu există relații perfecte, orice cuplu se va confrunta la un moment dat cu suișuri și coborâșuri, cu perioade de criză, cu schimbări și nevoi de adaptare și acestea sunt cu atât mai multe cu cât cuplul este mai longeviv. Odată ce te afli deja într-o relație amoroasă, este normal să te întrebi câteodată dacă ești cu adevărat cu persoana potrivită. Specialiștii în relațiile de cuplu ne spun că există anumite semne care arată că te afli într-o relație de dragoste potrivită pentru tine, care are puterea să-ți aducă fericirea la care speri.

5 semne care îți arată că te afli în relația potrivită

De la lucruri mici se cunosc... relațiile mari. Îți propunem să descoperi care sunt acele aspecte pozitive într-o relație și care te ajută să știi că sunt șanse foarte mari să te afli în cuplul potrivit pentru tine.

1. Te simți bine în prezența partenerului tău

O relație de dragoste sănătoasă începe cu o senzație de confort și de siguranță pe care o simți în prezența partenerului tău. Te simți bine când ești cu el și îți poți exprima liber sentimentele, fără teama de a fi judecată.

Nu simți teamă ori anxietate când te afli alături de partenerul drag. Din contră, dacă este cazul să vorbim despre emoții, atunci menționăm nerăbdarea ori entuziasmul.

Citește și:

2. Îți este ușor să comunici cu partenerul tău

În plus, o relație de dragoste este caracterizată de o comunicare deschisă și sinceră. Îți este ușor să vorbeșți cu partenerul tău despre orice îți trece prin minte, fără teama de a fi criticată sau de a nu fi înțeleasă.

Să comunici deschis cu partenerul tău reprezintă și o rampă spre a-ți etala vulnerabilitățile, iar această etapă este una foarte importantă în evoluția unui cuplu. Atunci când vă cunoașteți într-atât de bine unul pe celălalt, învățați și cum să vă protejați unul pe altul, iar relația voastră devine mai puternică și mai importantă, mai valoroasă pentru fiecare dintre voi.

3. Te simți acceptată și iubita așa cum ești

În cadrul unei relații de dragoste, te simți acceptată și iubită așa cum ești, fără a fi nevoie de a te schimba pentru a te potrivi cu partenerul tău. Acesta te iubește pentru cine ești tu, nu pentru cine vrea să fii.

Citește și:

El nu are nevoie să te îmbraci cum vrea el, să te comporți cum vrea el sau să te schimbi cumva. Pentru el ești minunată așa cum ești. Desigur, dacă simți că tu ai vrea să faci anumite schimbări, el te poate susține și îți poate sta alături pe parcursul transformării tale.

4. Partenerul tău te susține în deciziile pe care le iei

Un alt semn că eșți într-o relație de dragoste potrivită pentru tine este că partenerul tău te susține în deciziile pe care le iei, chiar dacă uneori acestea îl pot contraria. E conștient că tu știi ce este mai bine pentru tine și te ajută să îți atingi obiectivele.

Este foarte important să ai pe cineva alături, de partea ta, în echipă cu tine, atunci când ai de gând să dezvolți ceva care îți creează nesiguranță sau teamă. Multe lucruri bune s-au făcut doar pentru că unii au avut curajul să se apuce de ele. Dacă partenerul tău te susține și are încredere în tine și este dispus să-ți rămână alături chiar și când te confrunți cu eșecul, foarte probabil te afli în cea mai bună relație pentru tine. Libertatea de acțiune în cuplu se bazează pe respect și încredere reciprocă.

Citește și:

5. Te simți liberă să fii tu însăți

În sfârșit, te simți liberă să fii tu însăți în prezența partenerului tău. Nu te simți constransă să te comporți într-un anumit fel sau să faci lucruri care nu îți plac, pentru a-l face pe el fericit. Ești cu persoana potrivită pentru tine și îți poți exprima liber sentimentele.

Nu îți este teamă să îți exprimi ideile ori părerile, nu te temi de gesturi de gelozie dacă vrei să ieși într-o seară cu prietenele ori să petreci o după-amiază doar pentru tine, cum ar fi la tratamente de îngrijire, la spa, la sală ori chiar la bibliotecă.

Într-o relație sănătoasă, partenerii își acordă libertate, dar și spațiul personal unul altuia.

Sursa foto: jesadaphorn/ shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.