Setari Cookie-uri

5 Sfaturi recomandate de către psihologi pentru a revitaliza relațiile longevive

Dacă la începutul relației atracția este intensă și cei doi parteneri sunt îndrăgostiți nebunește, cu trecerea timpului această intensitate emoțională scade, lăsând loc altor valori importante care nu se pot clădi decât în timp și care construiesc pilonii de baza ai unei relații de cuplu sănătoase. Cu toate acestea, plictiseala pândește neîncetat din umbră și pune în pericol dinamica cuplului. Iată cinci sfaturi simple de la spihologi pentru a revitaliza și a reaprinde flacăra pasiunii în relațiile lungi.

5 Sfaturi recomandate de către psihologi pentru a revitaliza relațiile longevive

Comunicarea sănătoasă: soluția de drum lung

Comunică deschis și sincer cu partenerul. O bună comunicare este esențială pentru orice relație sănătoasă și este deosebit de importantă într-o relație pe termen lung. Fă-ți timp pentru a vorbi deschis cu partenerul tău despre sentimentele, preocupările și nevoile tale și ascultă în mod activ ceea ce are de spus. Evitați critica și judecata și încercați să fiți înțelegători și să susțineți reciproc.

Comunicarea eficientă trebuie practicată în permaneță, căci joacă rolul prevenției.

Practicați recunoștința și aprecierea

Să arăți recunoștință și apreciere față de partenerul tău poate contribui în mare măsură la revitalizarea relației tale. Fă-ți timp pentru a-ți exprima aprecierea pentru lucrurile pe care partenerul tău le face pentru tine și spune-i că prețuiești prezența lor în viața ta. Acest lucru vă poate ajuta să creați un sentiment de conexiune și să vă întăriți legătura. Pentru fiecare dintre noi este important să se simtă apreciat și acceptat într-o relație. Pare un gest simplu, dar e important pe termen lung.

Citește și:

Arată afecțiune fizică

Atingerea fizică, cum ar fi îmbrățișarea, ținerea de mână și mângâierea, poate ajuta cuplurile să se simtă mai conectate și poate chiar îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală. Este important să-ți faci timp pentru afecțiunea fizică, chiar dacă este doar o îmbrățișare rapidă sau un sărut de rămas-bun. Îți aduci aminte din copilărie cat de mult conta să te îmbrățișeze mama înainte de a merge la grădiniță sau la scoală? Importanța acesto semnale fizice ale iubirii rămân prezente și când suntem adulți, chiar dacă nu ne dăm seama.

Faceți-vă timp unul pentru celălalt

Este ușor pentru cuplurile care se află în relații de lungă durată să fie prinse în rutinele și responsabilitățile lor zilnice, dar este important să vă faceți timp unul pentru celălalt și să vă acordați prioritate relației. Alocați timp pentru nopți nebunești, vacanțe sau pur și simplu petreceți timp împreună făcând ceva ce vă place.

Citește și:

Căutați sprijin atunci când este necesar

Nicio relație nu este perfectă și este normal să ai provocări sau conflicte din când în când. Dacă vă străduiți să vă revitalizați relația sau vă confruntați cu provocări deosebit de dificile, luați în considerare să căutați sprijin de la un terapeut sau un consilier autorizat. Aceștia vă pot oferi îndrumări valoroase și vă pot ajuta să rezolvați orice probleme cu care vă puteți confrunta de-a lungul crizelor relaționale.

Sursa foto: Ground Picture/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.