Setari Cookie-uri

Cum faci să mergă o relație la distanță? Sfaturi care s-ar putea să te ajute

Unii spun că ochii care nu se văd, se uită. Dar, totodată, sunt relații la distanță care chiar merg, rezistă și partenerii sunt fericiți. Mai mult decât atât, multe cupluri sunt nevoite ca, la un moment dat, să treacă prin experiența relației la distanță. Iată ce sfaturi ne oferă psihologii pentru a menține o astfel de relație – s-ar putea să te ajute.

Cum să faci să mergă o relație la distanță?

Folosiți metode de comunicare auditive și vizuale, nu doar scrise

Comunicarea este cheia relațiilor, iar când vă aflați la distanță unul de celălalt, este foarte important să vă auziți și să vă vedeți.

Recomandarea psihologilor este să aveți măcar o dată în zi un apel video, în momente când vă simțiți relaxați și într-un spațiu intim, în care să puteți vorbi deschis, fără să vă feriți, fără să vă grăbiți.

Împărtășiți emoțiile

O simplă discuție nu poate fi suficientă când vine vorba despre o relație. Este important să vă comunicați emoțiile și sentimentele unul celuilalt și chiar să le întăriți cu gesturi frumoase, de exemplu un compliment, o încurajare când celălalt are nevoie, un cadou trimis prin curier etc.

Citește și:

Discutați și despre ceea ce v-a produs emoții frumoase sau negative din ziua respectivă, despre nevoia de suport sau de împărtășire, de acceptare.

Cultivați încrederea în relație

Poate mai mult decât alți „piloni” de bază, contează foarte mult cultivarea încrederii într-o relație la distanță. Pentru că nu vă vedeți față în față și uneori faptele sau gesturile pot fi interpretabile, este posibil ca gelozia sau neîncrederea să apară într-o clipire.

Este important să aveți grijă de psihicul celuilalt, să vă gândiți cum ar putea percepe celălalt unele comportamente sau cuvinte, să încercați să îl faceți să se simtă prețios în viața voastră.

relatie la distanta Foto: Anna Gerasko/ shutterstock.com

Citește și:

Atenție la limbajele iubirii

Se spune că fiecare dintre noi simte predominant iubirea într-un anume fel. Unii se simt iubiți prin prisma serviciilor, alții a atingerilor și îmbrățișărilor, ații au nevoie să petreacă timp împreună. Vă recomandăm să aprofundati această temă citind cartea: Cele 5 limbaje ale iubirii.

Gândiți lucrurile și viitorul împreună

Căutați în permanență soluții și planuri să vă vedeți față în față, până când veți reuși să vă mutați împreună și astfel să alungați distanța dintre voi. Nu vă gândiți doar la ce aveți de făcut în acest moment, ci proiectați împreună viitorul.

Nu neglijați contactul intim

Diferența ditre o relație amoroasă și orice alt tip de relație constă în atracția sexuală, în rest pot fi multe puncte în comun cu prietenia, de exemplu. Dar fără atracție fizică acea relație este de orice fel, numai amoroasă nu.

Citește și:

Așadar contactul fizic, sexual, este foarte important pentru supraviețuirea oricărei relații amoroase, inclusiv a celor la distanță.

Găsiți weekenduri și alte momente în care să vă vedeți – cu cât mai des, cu atât mai bine.

Mai mult decât atât, sunt voci în psihologia cuplului care spun că faptul că nu sunteți în contact fizic nu înseamnă neapărat că nu vă puteți bucura de relații sexuale împreună. Fiți creativi.

Dați-vă spațiu și nu comunicați în exces

Dați-vă spațiu unul altuia să lucrați, să va vedeți cu familia, cu prietenii și da, e bine să comunicați zilnic, insâ nu în exces. Ce înseamnă exces? Înseamnă că fie nu mai sunteți deschiși emoțional, nu mai aveți ce vă spune sau celălalt are treaba... sau orice alt motiv din cauza căruia discuția devine deranjantă pentru unul dintre parteneri.

Citește și:

Comunicarea „de calitate” este ținta și nu doar ideea în sine de a vă scrie, a vă sună.

Stabiliți reguli

Pentru că fiecare cuplu este unic, veți avea nevoile voastre proprii, nevoi care se schimbă odată ce voi vă scimbati mediul, jobul etc. Așadar discutați limite, discutați ce vă place și ce vă deranjează și găsiți un numitor comun între nevoile fiecăruia. Încercați să nu faceți reguli pe care știți că nu le veți respecta.

Sursa foto articol: Andrey_Popov/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.