Setari Cookie-uri

7 Lucruri pe care să NU le faci imediat după despărțire – îți pot aprofunda suferința

Despărțirea poate fi un moment dificil în viața oricui, iar procesul de vindecare poate fi dureros și poate dura o perioadă semnificativă de timp. Fiecare dintre noi avem un ritm propriu de revenire, de asimilare a lectiilor vietii, de vindecare si remodelare. Iată 7 lucruri pe care ar trebui să le eviți imediat după o despărțire pentru a-ți proteja echilibrul emoțional și pentru a-ți spori șansele de a trece peste această perioadă dificilă rămânând în siguranță, în echilibru și conectată cu tine însăți.

Ce să NU faci după o despărțire

Nu te implica într-o nouă relație

Este important să-ți dai timp pentru a te vindeca înainte de a începe o nouă relație. Dacă te implici prea repede într-o nouă aventură amoroasa, este posibil să îți susții suferința nevindecată și să nu îți dai timpul necesar pentru a te gândi la ceea ce s-a întâmplat în ultima ta relație. De asemenea, este important să te asiguri că ești pregătit să începi o nouă relație, fără a-ți afecta încrederea în sine sau a-ți face rău.

Câtă vreme sufletul tău este încă vulnerabil, dă-i timp. Iartă-te, învață să te iubești așa cum esti acceptă=ti transformarea și lecțiile în iubire.

Nu te izola

Este important să rămâi conectată cu prietenii și familia după o despărțire. Izolarea poate duce la singurătate și depresie. Încearcă să vorbești cu oameni de încredere despre ceea ce simți și să te implici în activități care îți fac plăcere. Dacă simți că îți va face bine, poți aplea chiar la un psihoterapeut.

Citește și:

Nu te concentra numai pe trecut

Amintirile vor rula în mintea ta fără să le poți controla prea bine în primă fază.

Este important să accepți ceea ce s-a întâmplat și să mergi mai departe. Concentrarea numai pe trecut și pe ceea ce s-a întâmplat poate agrava suferința și poate împiedica procesul de vindecare. Încearcă să te concentrezi pe viitor, cu încredere și optimism, și să te gândești la ce îți dorești pentru tine și pentru viitoarea ta viață.

Nu evita să îți exprimi emoțiile

Este important să îți exprimi emoțiile și să nu le ignori sau să le reprimi. Ignorarea emoțiilor poate îți poate susține suferința și poate face ca procesul de vindecare să dureze mai mult. Încearcă să îți găsești un mod sănătos de a-ți exprima emoțiile, cum ar fi prin scriere, meditație sau terapie.

Citește și:

Nu face schimbări drastice

După o despărțire, poate fi tentant să faci schimbări mari în viața ta, cum ar fi să îți schimbi locul de muncă sau să îți schimbi aspectul. Cu toate acestea, este important să nu iei decizii majore într-un moment de vulnerabilitate. Încearcă să îți acorzi timp pentru a te gândi la deciziile tale și să consulți oameni de încredere înainte de a lua orice decizie importantă. Dar... poti schimba decorul în casă, mai ales dacă ați locuit împreuna. Te poate ajuta să simți mai repede, mai ușor ca ai pătruns în altă etapă din viața ta și că cealaltă a luat sfârșit. Poate îți mai ocupă și gândurile.

Nu te judeca, nu te critica

E posibil ca, dpă despărțire, să îți critici sau să îți judeci propriile acțiuni sau decizii. Să ai regrete etc. Cu toate acestea, este important să nu îți faci rău prin judecându-te sau criticându-te. În schimb, încearcă să te concentrezi pe lucrurile bune pe care le-ai făcut și pe modul în care ai crescut ca persoană din această experiență.

Citește și:

Evită să te implici în comportamente dăunătoare pentru sănătatea ta mentală sau fizică

Acest lucru poate include consumul excesiv de alcool sau să faci alte excese: de muncă, alimentație nesănătoasă sau alte obiceiuri care îți pot face rău. Sau, în sens invers, să nu mai faci ceea ce ar trebui să faci sau îți face bine (să muncești ca de obicei, sa înveți, să te vezi cu prietenii, să dormi corespunzător, să faci sport etc.).

Astfel de comportamente pot întârzia procesul de vindecare și chiar te pot duce într-o stare rea. În schimb, încearcă să îți acorzi timp și resurse pentru a avea grijă de tine și pentru a-ți menține sănătatea mentală și fizică, prin practicarea exercițiilor fizice regulate, dormitul suficient, alimentația sănătoasă și prin găsirea unor activități care îți fac plăcere și îți aduc bucurie.

Citește și:

Sursă foto articol: Africa Studio/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.