Setari Cookie-uri

Simți că partenerul se îndepărtează de tine? Motive care îl pot determina să aibă acest comportament

Observi că, de la un timp, partenerul de viață a devenit mai ezitant? Te evită în gesturile tandre, petrece mai puțin timp cu tine sau își găsește de lucru când sunteți împreună? Ori simți că nu mai comunicați tandru, că profunzimea conexiunii emoționale s-a risipit? Iată câteva motive pentru care partenerul tău se îndepărtează de tine.

Atunci când iubitul devine distant, primul gând care apare ar fi acela al înșelarii. Poate și-a găsit pe altcineva, poate nu își mai iubește partenera. Este oare așa?

Motive pentru care iubitul se îndepărtează de tine

Are îndoieli în privința relației

Se poate întâmplă ca partenerul să se îndepărteze de tine, deși până acum totul a fost lapte și miere, pentru că are unele indoilei în privința relației.

De exemplu, dacă vă apropiați de un eveniment important în cuplu, care îi produce emoții mari, acesta se poate „retrage în cochilie”. Poate urmează să va căsătoriți, poate trebuie să vină pe lume un copil și partenerul devine alunecos, într-un fel sau altul. Simte că se implică in ceva important și îi este teamă să nu devină vulnerabil.

Citește și:

Partenerul este stresat

Este posibil ca iubitul tău să traverseze o perioadă foarte solicitantă și stresantă pentru el. Este oare într-o perioadă când are inspecții sau examinări? S-au produs schimbări la locul de muncă și trebuie să se adapteze? Caută, poate, alt loc de muncă din cauza faptului că a adunat multe nemulțumiri?

Stresul poate fi legat și de alte sfere ale vieții lui. De exemplu a pierdut sau s-a certat cu un prieten, cu un membru al familiei, cu cineva drag.

Sau a descoperit că suferă de o afecțiune și îi este greu să gestioneze situația.

Tulburări din sfera emoțională

În zilele noastre sunt din ce în ce mai frecvente tulburările ca anxietatea și depresia. Observă atent dacă nu cumva partenerul tău bifează simptome care să certifice aceste stări. Mai sigur ar fi să îl convingi să ceară ajutorul unui psihoterapeut, care îl poate ghida și ajuta în primul rând în rezolvarea problemelor personale și apoi în cele de cuplu.

Citește și:

Dependența poate fi un alt motiv ascuns.

motive pentru care partenerul devine distant si se indeparteaza de tine Foto: Prostock-studio/ shutterstock.com

Se simte „sufocat”

Dacă obișnuiești să îl suni des în fiecare zi, dacă te superi atunci când nu-ți răspunde imediat sau nu rămâne cu tine în telefon atât cât ti-ai dori, dacă aveți foarte multe activități pe care le faceți împreună, este posibil ca partenerul tău să se simtă sufocat. Poate să aibă nevoie de mai mult spațiu personal, poate mai multă libertate sau poate nu are mereu timpul disponibil de a rămâne cu tine în telefon.

Încearcă să ai o discuție calmă, sinceră și deschisă cu el în acest sens și află unde are nevoie de mai mult spațiu în relație.

Ceva din relația voastră îl deranjează

Este foarte greu de ghicit ce anume poate deranja un partener într-o relație de cuplu, încât să îl determine să devină ezitant, însă motivele pot fi foarte multe.

Citește și:

Dacă nu reușiți să le aflați și rezolvați prin comunicarea dintre voi, ați putea cere ajutorul unui terapeut de cuplu. Este posibil ca nici măcar partenerul să nu ineteleaga de ce simte nevoia să se retragă în sfera sa personală, însă un specialist va reuși să va ghideze, astfel încât să identificați care sunt problemele din cuplu, ca mai apoi să găsiți împreună modalități prin care le puteți rezolva.

Există, într-adevăr, și situația în care devine distant pentru că nu se mai simte atras de tine sau altcineva i-a furat inima. În aceste condiții poate chiar el să fie cel care se va desprinde din relație, iar tu nu îl poți opri, însă poți continua să ai grijă de tine și relațiile tale cu prietenii și familia, poți continua să te dezvolți profesional și personal, astfel încât despărțirea să fie ușor de dus pe celelalte panuri din viața ta, să nu fii dependență de partener.

Citește și:

Sursa foto articol: fizkes/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.