Setari Cookie-uri

Îndrăgostită de un bărbat care are copil din altă relație? Iată care sunt provocările cuplului

Dacă până nu demult astfel de situații întâlneam, poate, mai des în filme, în zilele noastre rata divorțului a crescut mult și astfel de situații se întâlnesc mult mai des. Desigur că o relație în care unul dintre parteneri are deja un copil schimbă puțin datele problemei. Iată care sunt cele mai mari provocări dacă te-ai îndrăgostit de un bărbat ce are deja un copil dintr-o altă relație.

Responsabilități mai mari

Indiferent de cum se așează lucrurile în viață, un copil întotdeauna va maturiza părinții. Aceștia devin mult mai conștienți de viața lor, de serviciu, de cheltuilei, de planurile și sensul vieții lor, dar și de importanța calității relațiilor pe care le clădesc în viitor. Pentru că aceste relații nu vor avea doar un impact personal, ci unul extins cel puțin și la copil, dacă nu mai departe, printre membrii familiei care au încercat și ei să se acomodeze la situația prezentă.

Uneori, ecoul ajuns la familie poate fi diferit. Dacă cei doi parteneri s-au despărțit și au reușit să ajungă la un comun acord privind modul în care își împart timpul și resursele gravitând în jurul copilului, poate că familiile acestora nu acceptă atât de ușor termenii despărțirii.

Citește și:

Așadar, dacă te-ai îndrăgostit de un bărbat care are un copil din altă relație, urmărește atent cât este de implicat în creșterea și susținerea celui mic, dar și cât de bine și-a menținut părerile în fața familiei.

Vei descoperi un bărbat destul de matur și, cu cât este mai implicat în viața copilului, cu atât „semnalele” sale emoționale sunt mai bune. Căci, până la urmă, deși poate nu sună convenabil, prioritatea numărul unu ar trebui să rămână copilul.

relatia cu un barbat care are copii din alta relatie, divortat Foto: 4 PM production/ shutterstock.com

Provocările cuplului când partenerul are copil: împărțirea timpului petrecut în doi

Dacă în alte circumstanțe ai fi simțit că există destul timp pentru voi, ei bine în acest caz timpul trebuie reorganizat. De obicei weekendurile sunt petrecute împreună cu copilul, deși uneori lucrurile pot sta altfel.

Citește și:

Este bine să vorbiți deschis despre organizarea timpului în relație, pentru a nu crea neajunsuri și frustrări.

Responsabilități financiare

Oricât de grea ar fi viața, copilul merită tot ce este mai bun, iar partenerul tău ar trebui să ofere inclusiv prioritate financiară celui mic.

Chiar dacă, uneori, ai vrea mai mult ajutor din parte lui în ceea ce privește banii, trebuie să ai în vedere nevoia lui de a susține creșterea și dezvoltarea copilului său.

Relația ta cu copilul lui

Copiii sunt minunați, sunt minuni cu o mare capacitate emoționale, dotați cu o sinceritate și o puritate nepătată de greutățile vieții. Ei sunt oglinda noastră și, de multe ori, din comportamentul copilului poți înțelege atât nevoile sale emoționale, cât și relația pe care o are cu părinții săi. Și cu tine.

Citește și:

Uneori, acceptarea copilului că tati are o nouă iubită poate fi dificilă, mai ales dacă copilul nu primește suport sau alți membri ai familiei încercă să îl manipuleze.

Gestionarea relației tale cu copilul reprezintă, poate, una dintre cele mai mari provocări ale cuplului. Abordarea cu blândețe și dragoste ajută la repararea rănilor și fisurilor emoționale și construiește un cerc al încrederii. Citește mai departe în pagina 2 >>

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.