Setari Cookie-uri

Psihologii dezvăluie cele 7 legi ale relațiilor ce durează o veșnicie

Ține cont de ele și pune-le în aplicare în relația cu partenerul de cuplu deoarece îți pot salva iubirea. 

Le-am căutat peste tot și le-am găsit. Psihologii dezvăluie care sunt cele 7 legi cruciale pentru ca o relație să dureze o veșnicie. Ține cont de ele și pune-le în aplicare în relația cu partenerul de cuplu deoarece îți pot salva iubirea.

1. Într-o relație adevărată trebuie să existe limite

Limitele sunt extrem de importante într-o relație de iubire care vrei să reziste o veșnicie. Limitele sunt, în esență, reguli care trasează o linie între ceea ce este acceptabil și ceea ce este interzis. La baza lor, acestea ajută la menținerea independenței partenerilor, la respectul reciproc și la comunicarea solidă.

2. Într-o relație adevărată trebuie să știi că te poți baza oricând pe partenerul de cuplu

Ai nevoie de un partener care nu este acolo pentru a juca jocuri, ci din contra - el îți demonstrează de fiecare dată că ești importantă pentru el. Cuvintele sunt drăguțe, oricine le poate spune, însă acțiunile sunt cele care contează cu adevărat.

Citește și:

Poți avea încredere deplină în el pentru că ți-a arătat deja de nenumărate ori că este implicat în această relație și că este acolo pentru a îți sări în ajutor de fiecare dată când ai nevoie.

3. Într-o relație adevărată ambii parteneri își asumă responsabilitatea pentru ceea ce fac

Responsabilitatea construiește încredere deoarece face legătură între siguranță emoțională și apropiere. Responsabilitatea înseamnă că ambii parteneri își pot recunoaște greșelile și apoi depun efort pentru a remedia aceste greșeli astfel încât trecutul să rămână în spate și ei să meargă mai departe cu viața lor.

4. Într-o relație adevărată partenerii își păstrează secretele unul altuia

Citește și:

Într-o relație adevărată știi că poți avea încredere deplină în partenerul de cuplu - în fața lui renunți la măști, îți arăți vulnerabilitatea, îți pui sufletul pe tavă și vorbești despre tot ceea ce ești. Toate discuțiile voastre, toate secretele voastre, toate momentele voastre intime rămân doar între voi doi.

5. Într-o relație adevărată partenerii trebuie să facă compromisuri

Iubirea adevărată este pentru o viață - și cu toții știm că viața nu este întotdeauna roz, frumoasă, minunată. Dragostea necesită muncă, efort și, bineînțeles, compromisuri. Dragostea înseamnă să te întâlnești cu partenerul de cuplu la jumătatea drumului, să fiți întotdeauna o echipă și să lăsați de la voi atunci când nu sunteți pe aceeași lungime de undă.

Citește și:

6. Într-o relație adevărată nu există judecată

Partenerii de cuplu se iubesc și se acceptă necondiționat. Într-o relație nu trebuie să existe judecată deoarece, altfel, nu permiți celui de lângă tine să fie ceea ce este cu adevărat. Nu cere perfecțiune de la persoana iubită, ci din contră - cere-i imperfecțiunea.

Lasă loc pentru dezordine, pentru greșeli, pentru durere. Sprijină-l atunci când greșește fără să îl mustrezi pentru ce a făcut și cere-i ajutorul atunci când tu greșești.

7. Într-o relație adevărată trebuie să existe generozitate

Potrivit psihologilor, aceasta este ultima lege din relațiile de iubire de lungă durată. Generozitatea în acest context înseamnă să asumi tot ce este mai bun în partenerul de cuplu. Relația este o relație de încredere doar dacă poți presupune cel mai generos lucru despre cuvintele, intențiile și comportamentele persoanei de lângă tine.

Citește și:

foto main Dean Drobot, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.