Setari Cookie-uri

Dragă Alma, cum pot uita un bărbat care nu mă vrea?

Povestea de viață a unei femei îndrăgostită de un bărbat care nu îi poate face loc în inima lui

Atunci când am citit povestea trimisă de cititoare, mi-am dat seama că am în față un scenariu clasic. Ea vrea, el nu. Ea trage, el fuge. Mecanismul ăsta, pe cât e de des întâlnit, pe atât e de complicat pentru că dă o dependență emoțională de care te vindeci greu. Asta e vestea proastă. Vestea bună este că poți uita un bărbat care nu te vrea.

Primul pas, și poate cel mai greu, este să rupi orice contact cu el. Dacă nu te simți încă pregătită să îl blochezi, fă pași mici. Șterge pozele. Șterge conversațiile. Blochează-i accesul la stories. Nu te agăța de speranța falsă că văzându-ți postările, se va întoarce. Dacă ar fi vrut să facă acest lucru, până acum o făcea.

Pasul doi este să te concentrezi tu la tine, oricât de clișeic ar suna. Fă o listă cu lucrurile care te bucură și care îți fac plăcere, de la cele mai mici la cele mai mari. De acum încolo, ai grijă ca în fiecare zi să îți oferi o astfel de bucurie. Nu ești doar centrul propriului Univers, ci și creatoarea realității tale. Imaginează-ți suferința și bucuria ca de doi mușchi pe care îi antrenezi. Atât timp cât alegi să apeși doar pe butonul nefericirii, plăcerea se va atrofia.

Citește și:

Sigur că e normal să te simți tristă și ești îndreptățită să îți jelești pierderea. Vindecarea nu este posibilă fără o perioadă de doliu emoțional, dar asta nu înseamnă că trebuie să rămâi prinsă în ea. Atunci când vrei să plângi, ia și plângi. Învață să stai în durerea ta, dar nu o face haină permanentă. La început, durerea te va lua prin surprindere, atunci când te aștepți mai puțin. Uneori în fața oglinzii când încerci să te machiezi. E în regulă. Plângi dacă simți asta, apoi refă-ți machiajul și vezi-ți mai departe de zi.

E posibil să fii tentată să amorțești durerea cu o persoană nouă, dar dacă accepți pe cineva în viața ta atunci când te doare și ești indisponibilă emoțional, nu faci decât să prelungești agonia și să joci leapșa cu suferința.

Citește și:

Pasul 3: pune presiune pe tine. Da, știu că sună contrar tuturor sfaturilor de psihologie de salon, dar uneori e necesar să fii un profesor exigent care vrea ce e mai bun pentru tine. Pune presiune pe tine să încerci o experiență nouă. Să faci acel lucru de pe listă pe care l-ai tot amânat, indiferent care e. Poate să călătorești, fie și 10 km, dar fă asta. Împinge-te tu pe tine singură de la spate. Scoate-te tu pe tine la întâlnirea perfectă și răsfață-ți toate simțurile.

Iubește-te tu pe tine atât de lipsit de scuze încât să înveți exact cum meriți să fii iubită ca să poți cere lucrul ăsta cu subiect și predicat de la următoarea persoană care îți intră în viață. De ce să te mulțumești cu resturile când tu meriți tot ospățul?

Citește și:

În cele din urmă, ultimul pas este să crezi că meriți mai mult și ești îndreptățită să ceri ceea ce ți se cuvine. Atunci când vei realiza în cele din urmă cât de mult meriți să te bucuri de viață, să iubești și să fii iubită, acest bărbat care și-a închis inima în fața ta nu va rămâne altceva decât o amintire diluată.

------

Dacă ai și tu nevoie de un sfat despre viață, scrie-i Almei pe adresa redacție@kudika.ro cu mențiunea ”Pentru Alma”.

Vizionare placuta


Alma se numără printre primele cititoare Kudika și a crescut în același timp cu noi. S-a alăturat echipei redacționale sub formă de colaborator pentru că vrea să împărtășească din...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.