Setari Cookie-uri

Dragă Alma, vreau o relație cu un bărbat care doar mă dorește fără să mă iubească. Ce să fac?

Ce faci atunci când persoana pe care o iubești vrea de la tine doar o aventură?

Draga mea,

Îți mulțumesc pentru scrisoarea ta și pentru încrederea cu care mi-ai împărtășit această parte sensibilă din viața ta. Mă bucur să aud că ai găsit pe cineva cu care ai o chimie incredibilă și cu care te simți bine, dar înțeleg și cât de complicat și dureros poate fi să ai sentimente profunde pentru cineva care nu îți poate oferi același nivel de angajament.

Ai spus că acest bărbat a fost sincer de la început în privința dorințelor și limitelor sale. El a menționat că nu vrea o relație cu angajament, și, în ciuda comportamentului său uneori afectuos, acest aspect nu s-a schimbat. Aceasta este o informație esențială pe care trebuie să o iei în considerare. Chiar dacă comportamentul său poate fi confuz și uneori contradictoriu, cuvintele lui sunt clare: nu dorește o relație serioasă.

Citește și:

Înțeleg că speranța și momentele frumoase petrecute împreună te fac să crezi că există posibilitatea unei schimbări, dar trebuie să te întrebi dacă ești dispusă să aștepți și să te consumi emoțional pentru ceva ce poate nu se va întâmpla niciodată. Este esențial să îți acorzi timp pentru a reflecta asupra propriilor tale nevoi și dorințe. Meriți o relație în care partenerul îți împărtășește aceleași obiective și în care te simți în siguranță și apreciată.

De asemenea, este important să îți recunoști propria valoare. A rămâne într-o situație în care primești doar bucăți din afecțiunea și atenția pe care ți le dorești poate fi foarte dăunător pentru stima ta de sine. Ai nevoie de cineva care să fie prezent în mod constant, care să îți ofere stabilitate și care să fie dispus să construiască o relație de durată.

Citește și:

În plus, faptul că el dispare săptămâni întregi, așa cum ai spus, ar trebui să îți ridice semne de întrebare. Aceasta nu este o atitudine caracteristică unei persoane care este cu adevărat interesată și implicată. Relațiile sănătoase se bazează pe comunicare constantă, pe încredere și pe respect reciproc.

Te încurajez să ai o discuție sinceră cu el despre cum te simți și despre ce îți dorești, oricât de greu ți-ar fi. Este posibil ca el să nu fie conștient de cât de mult te afectează această situație. În funcție de răspunsul său, vei putea să iei o decizie mai bine informată despre ce este cel mai bine pentru tine.

Dacă el nu este dispus să își schimbe poziția și să își asume un angajament mai profund, va trebui să te gândești serios la opțiunile tale. Încheierea unei astfel de relații poate fi dureroasă, dar uneori este necesară pentru a face loc în viața ta unei persoane care îți poate oferi tot ceea ce meriți.

Citește și:

În final, te încurajez să îți pui pe primul loc bunăstarea emoțională. A te implica într-o relație fără angajament, atunci când tu îți dorești mai mult, poate fi un teren minat al suferinței și frustrării. Nu subestima importanța de a fi fericită și împlinită într-o relație. Meriți pe cineva care să fie la fel de entuziasmat și implicat în construcția unui viitor comun, pe cât ești tu. Știu că e ușor să ne agățăm de speranța că omul iubit se poate schimba de dragul relației, dar îți spun cu toată sinceritatea că acest lucru se întâmplă prea des în filme și aproape niciodată în viața reală.

Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți clarifica sentimentele și a lua o decizie:

Citește și:
  1. Reflectează asupra nevoilor tale: Gândește-te la ce îți dorești cu adevărat de la o relație. Vrei o conexiune profundă, stabilă, cu angajament? Sau te mulțumești cu momente ocazionale de afecțiune și chimie? Este important să fii sinceră cu tine însăți.

  2. Discută deschis cu el: Exprimă-i clar cum te simți și ce îți dorești. Fii pregătită să asculți și punctul lui de vedere, dar nu-ți compromite valorile și dorințele.

  3. Setează limite clare: Dacă decideți să continuați, asigură-te că amândoi sunteți pe aceeași lungime de undă și respectați limitele stabilite. Dacă el nu poate oferi ce îți dorești, poate că este momentul să te retragi.

  4. Gândește-te la tine: Investește timp în activități și relații care îți aduc bucurie și împlinire. Înconjoară-te de oameni care te susțin și te valorizează.

    Citește și:
  5. Caută sprijin: Nu ezita să discuți cu prieteni apropiați sau chiar cu un terapeut despre situația ta. Uneori, perspectiva din afară poate fi foarte utilă.

Amintește-ți că viața este prea scurtă pentru a o petrece așteptând ca cineva să își schimbe opiniile și sentimentele. Meriți să fii într-o relație în care nu doar că te simți dorită, dar și iubită și apreciată în mod constant. Fiecare pas pe care îl faci pentru a te pune pe tine pe primul loc te va aduce mai aproape de acea fericire durabilă pe care o cauți.


Alma se numără printre primele cititoare Kudika și a crescut în același timp cu noi. S-a alăturat echipei redacționale sub formă de colaborator pentru că vrea să împărtășească din...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Iubirea care vindecă: Omul care îți va ține inima în mâini și va face durerea să tacă.

Când vine vorba de iubire, mulți dintre noi ne imaginăm pasiuni arzătoare, bătăi de inimă accelerate și nopți fără somn petrecute gândindu-ne la persoana iubită. Este acea iubire pe... Alma


Sunt femeie, dar mă port ca un bărbat: după ce mă culc cu tine, nu mă mai interesezi

Unul dintre aceste comportamente este exprimat de femeile care adoptă atitudini aparent masculine în ceea ce privește intimitatea. Ideea că o femeie se poate aventura într-o relație... Kudika

Cele mai norocoase zodii în iubire în luna iulie 2024

Luna iulie 2024 aduce noroc în iubire pentru aceste zodii, fiecare având ocazia de a trăi momente speciale și de a-și îmbunătăți relațiile. Fie că este vorba despre... Kudika


Ce am învățat când am fost amantă

Sper să le găsiți la fel de valoroase și… surprinzătoare, așa cum le-am găsit și eu.

1. Calendarul este cel mai bun prieten al tău

Am descoperit că un... Kudika


Avem mai multe suflete-pereche?

Este cineva cu care legătura depășește nivelurile obișnuite ale relațiilor interumane, implicând o armonie perfectă a spiritului și a emoțiilor. Un suflet pereche este acel partener care... Kudika

Dragă Alma, vânez un bărbat căsătorit...

Atracția dintre noi există de ani de zile, dar până acum ne-am abținut pentru că eu am avut o relație. Au fost ani de zile de apropouri, tachinări, mesaje, atingeri mai mult sau mai... Kudika