Setari Cookie-uri

Luna de miere... apetisanta!

Peste tot se vrobeste despre destinatii romantice pentru luna de miere, dar ce ar fi sa catam cateva in care sigur va veti distra, dar veti manca ceva bun, ca niciodata in viata?

...cataif aburind
Divan, restaurantul turcesc din orasul vechi, serveste de vara aceasta cataif proaspat facut, la cererea pofticiosului. Este delicios, dar pentru un cataif ca la carte si precedat de o masa araba tipica organizati o excursie in Siria iarna aceasta. Pe langa o vacanta absolut superba, veti avea si experiente gourmet pe masura.

Naranj este unul din restaurantele in voga in Damasc si nu are cum sa nu va placa. Singurul aspect negativ, cu care te obisnuiesti repede insa, e faptul ca masa incepe la sirieni pe la ora 10 seara. In rest, sunt prietenosi si le place sa manance bine. La Naranj, mancarea este fantastica, iar desertul e din partea casei mereu; consta in doua tavi rotunde de alama pline cu fructe si dulciuri arabesti, pe care nu ai cum sa le eviti, dar nici sa le termini.

Cataiful, knaffe in meniu, vine aburind, cu branza tragandu-se in fire lungi si elastice, racorite de taiteii crocanti si totusi mustind de sirop cu gust de flori de portocala. Cataiful arabesc nu contine frisca si se serveste cu smoothie de menta, o limonada acra si plina de piure de menta ce te racoreste instant si iti cere mai mult knaffe. Pentru cei care nu conduc, merge bine Chateau Ksara blanc de blancs, vinul vecinilor libanezi.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.