Setari Cookie-uri

Practic: Cum se poarta stilul gipsy

Influentele orientale au devenit o sursa inepuizabila de inspiratie pentru designerii vestimentari. Acestia au acordat o noua infatisare frumusetii si elegantei reintrepretand elemente traditionale din culturile exotice.

Influentele orientale au devenit o sursa inepuizabila de inspiratie pentru designerii vestimentari. Acestia au acordat o noua infatisare frumusetii si elegantei reintrepretand elemente traditionale din culturile exotice.

Printre cele mai exploatate piese vestimentare se numara rochiile maxi, accesoriile si tunicile fluide. O invazie de culori, imprimeuri entice si accesorii metalice contureaza armonios stilul vestimentar gipsy. Controversat de-a lungul timpului, acest stil a devenit extrem de apreciat in prezent. Deoarece, contrar aparentelor gipsy nu se rezuma doar la fuste lungi colorate, camasi largi si accesorii din cap pana-n picioare.

Secretul consta in creativitate si o abordare cat mai apropiata stilului vestimentar personal. Iata 5 lucruri de care trebuie sa tii cont daca vrei sa porti corect stilul gipsy:

1. Subliniaza feminitatea


Combina stilul gipsy cu romantismul delicat. Asorteaza o rochie alba diafana cu un bolero colorat. Inlocuieste clasicele accesorii suprapuse cu unele mult mai simple. Opteaza pentru un colier cu pandantiv si un inel cu piatra supradimensionata. In materie de bratari sunt permise modelele metalice subtiri. Vizualizeaza aici mai multe exemple de tinute romantice gipsy.

2. Regula suprapunerilor

Tinutele suprapuse definesc poate cel mai bine stilul vestimentar gipsy. Poarta rochii maxi cu veste si centuri in talie. Daca ai optat pentru o rochie multicolora, alege o vesta uni si o geanta in stil postas din piele, cat mai simpla. Evita modelele cu franjuri sau aplicatii textile foarte incarcate.

De asemenea, nu combina bluzele vaporoase care trec de talie cu fuste lungi cu volane. Si, nu in ultimul rand, topurile sexy cu paiete pastreaza-le pentru seara. Pentru mai multe detalii, vizualizeaza aici o galerie foto ilustrativa.

3. Regula accesoriilor

Bratarile masive, colierele supradimensionate si margelele completeaza foarte bine o tinuta gipsy. Insa aceste accesorii nu sunt intotdeauna atat de usor de asortat. Iata cateva reguli simple de care trebuie sa tii cont pentru a face alegeri cat mai corecte.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.