Setari Cookie-uri

Cum sa pari mai inalta

Se spune ca sta in firea omului tendinta de a fi mereu nemultumit de propria persoana, lucru adesea constructiv pentru ca asta ii da sansa de a se afla intr-o permanenta evolutie. Din acest motiv, nu de putine ori apar si "plangerile" privitoare la aspectul fizic. Si atunci se formeaza invariabil aceeasi lista lunga de intrebari: De ce nu sunt mai inalta? De ce nu sunt mai slaba? De ce nu am talia mai subtire? etc. Pentru prima problema exista cateva trucuri care ar putea crea un efect vizual interesant, mascand imperfectiunile si poate chiar transformandu-le in atuuri.

Se spune ca sta in firea omului tendinta de a fi mereu nemultumit de propria persoana, lucru adesea constructiv pentru ca asta ii da sansa de a se afla intr-o permanenta evolutie. Din acest motiv, nu de putine ori apar si “plangerile” privitoare la aspectul fizic. Si atunci se formeaza invariabil aceeasi lista lunga de intrebari: De ce nu sunt mai inalta? De ce nu sunt mai slaba? De ce nu am talia mai subtire? etc. Pentru prima problema exista cateva trucuri care ar putea crea un efect vizual interesant, mascand imperfectiunile si poate chiar transformandu-le in atuuri.

1. Teoretic cea mai simpla cale cu ajutorul careia poti parea mai inalta este sa porti tocuri pe masura. Practic lucrurile nu mai sunt atat de facile pentru ca se stie ca pantofii cu toc nu sunt tocmai comozi. In schimb exista alternativa pantofilor cu talpa groasa care, daca ne referim strict la lejeritatea cu care ne miscam, e mult mai avantajoasa.

2. Dungile verticale reprezinta si ele o alegere foarte buna pentru ca, spre deosebire de cele orizontale care “ingrasa”, acestea alungesc silueta. Daca nu iti plac dungile atunci poti opta pentru printuri, nasturi sau orice alte detalii urmand aceeasi regula: sa fie verticale.

3. In ceea ce priveste culoarea alege tinute care se compun din nuante apropiate, din aceeasi paleta cromatica. Daca propunerea ti se pare terna si anosta atunci macar alege sa pui in evidenta doar partea superioara a corpului prin tonuri ceva mai stridente. Vei abate atentia de la restul corpului catre nivelul “de sus” si deci, vei parea si ceva mai inalta!


4. Daca te mandresti cu picioarele tale si iti place sa porti fuste atunci opteaza pentru unele scurte sau cel putin medii, evitand pe cat posibil cele lungi. In caz contrar, nu vei face altceva decat sa pari si mai scunda si poate chiar si mai plinuta.


5. Accesoriile cele mai potrivite sunt cele cat mai lungi: fulare si esarfe cu ciucuri care atarna, siraguri de margele lungi, cordoane imletite cu un capat “cazut” catre genunchi si asa mai departe. Atragi deci din nou atentia asupra unor linii verticale atingandu-ti scopul initial.

6. Nu purta niciodata modele, culori, accesorii care sa iti...”imparta” corpul. O centura lata in talie de exemplu va evidentia picioarele scurte. Astfel, alege asimetria fiindca echilibrul exacerbat in proportiile corpului va atenua orice impresie de inaltime.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.