Setari Cookie-uri

Povesti cu buline

Se apropie toamna cu pasi repezi, dar nu chiar atat de repezi incat sa renuntam la imprimeurile cu buline. Inspirate din moda anilor ’50, bulinele refuza parca sa se lase date uitarii si nu fac rau caci pentru multe dintre noi o zi fara buline parca nu mai are acelasi farmec.

Se apropie toamna cu pasi repezi, dar nu chiar atat de repezi incat sa renuntam la imprimeurile cu buline. Inspirate din moda anilor '50, bulinele refuza parca sa se lase date uitarii si nu fac rau caci pentru multe dintre noi o zi fara buline parca nu mai are acelasi farmec.

Bulinele sunt deci, inca, la are cautare. Mici, mari, lucioase sau mate, pe palarii sau pe post de nasturi, acestea nu trebuie sa lipseasca niciunei tinute din garderoba ta.
Si trebuie sa recunoastem ca o rochita, o bluzita sau o fustita cu buline nu ne va lasa niciodata la greu...sa trecem neobservate.

Puteti asorta un top sau o bluza cu buline la perechea favorita de jeansi sau chiar la o fusta creion. In acest caz nu trebuie sa uitati de tocuri, obligatorii pentru ca look-ul sa fie de efect.

Si cum ce-i mult strica, incercati de fiecare data, la fiecare tinuta, sa apelati la accesorii simple, care sa nu iasa in evidenta si sa lase bulinele sa respire. Este foarte important sa nu va lasati coplesite de buline si mai ales sa nu-i coplesiti nici pe altii cu ele!

Pentru cele care nu se dau in vant dupa buline, mai exista si varianta in care un singur accesoriu poate face diferenta. O geanta, o esarfa, o pereche de cercei sau de balerini cu buline, asortate unei tinute uni pot transforma un look banal intr-unul plin de viata, fie ca e vorba de un aer sic, clasic parizian, fie de unul jucaus, lipsit de inhibitii.

O incursiune in trecut...

V-ati intrebat vreodata cum a aparut termenul de “polka dot” (in varianta autohtona - imprimeul cu buline)?

Desi imprimeul cu buline dateaza din cele mai vechi timpuri, de abia la sfarsitul secolului al nouasprezecelea a inceput sa fie utilizat cu regularitate in industria fashion, cam in acelasi timp in care era la moda muzica polka.

Acest gen muzical, impreuna cu dansul corespunzator au atins apogeul in materie de moda in Praga anului 1835, pentru ca sapte ani mai tarziu sa cucereasca si Londra. Termenul de “polka dot” a fost insa utilizat pentru prima data in 1884, fiind preluat, cel mai probabil, de la dansul cu acelasi nume, pentru ca ambele (dansul si imprimeul cu buline) au devenit extrem de populare cam in aceeasi perioada.

Un articol de Silvia Nistor
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.