Setari Cookie-uri

Rosul: Culoarea pasiunii

Toamna aceasta se poarta machiajul natural! Sau cel putin asta ar trebui sa deducem dupa ce am tras cu ochiul la podiumurile de prezentare pe care au fost afisate noile tendinte toamna-iarna! Exista insa o combinatie care refuza sa iasa din trend si care se incapataneaza sa ne scoata din anonimat: rujul rosu...rosu aprins!

Toamna aceasta se poarta machiajul natural! Sau cel putin asta ar trebui sa deducem dupa ce am tras cu ochiul la podiumurile de prezentare pe care au fost afisate noile tendinte toamna-iarna! Exista insa o combinatie care refuza sa iasa din trend si care se incapataneaza sa ne scoata din anonimat: rujul rosu...rosu aprins!

In general, rujurile in culori tari sunt mai potrivite pentru sezonul toamna-iarna. Insa rosul se poate purta facand abstractie de tot si de toate. Fie ca vorbim de o ocazie speciala, de o seara in oras cu fetele, de o cina romantica, de o cafea cu prietenele, efectul rosului de pe buzele tale va fi unul de senzatie. Stilistii ne anunta insa ca sezonul acesta se poarta rujul rosu cu textura mata.

Si desi exista voci care sustin vulgaritatea acestei culori, mai ales daca purtata in timpul zilei, totusi, asortata corespunzator, nu va lasa, nici pe departe, o impresie gresita. Mai mult decat atat, fiindca aceasta pune acentul pe buze, machiajul ochilor trebuie sa ramana cat mai natural.

Si sa nu se creeze un contrast puternic cu nuanta tenului, stilistii recomanda folosirea unui fond de ten mai inchis decat nuanta naturala pentru matifiere, precum si a unei pudre usor bronzante. Si nu uitati regula de aur pentru o rezistenta de lunga durata a rujului: aplicati putin fond de ten pe buze si conturati-le cu un creion special!

Cred ca fiecare dintre noi a auzit (daca nu chiar utilizat), intr-un moment sau altul al vietii, sintagma “Pe mine nu ma prinde rosul!”. Este o prejudecata nejustificata, de care trebuie sa scapam o data pentru totdeauna! Secretul consta tocmai in alegerea celei mai potrivite nuante pentru fiecare-n parte. Si cum facem acest lucru? Nu foarte greu, trebuie doar sa tinem cont de cateva criterii, precum nuanta pielii (cel mai important de altfel), culoarea ochilor, a parului si, nu in ultimul rand, a vestimentatiei.

Unui ten alb i se potriveste un rosu cardinal, in timp ce unuia rozaliu un rosu-cireasa sau rosu-ciclamen. Pentru o piele maslinie un rosu-portocaliu (aprins), este alegerea perfecta, iar pentru una inchisa la culoare, stilistii recomanda rosul-albastrui (intens) sau rosul-caramiziu.

Blondele pot opta cu incredere pentru un rosu luminos, cardinal, stralucitor sau cu textura de catifea, dar niciodata sidef. La roscate este mult mai simple, rosul pentru buze trebuie ales ton pe ton cu nuanta parului, iar pentru roscatele de la natura, pistruiate un portocaliu, rosu sidefat este perfect. Pentru satene este ideala o nuanta calda de rosu, care poate merge pana spre orange. In cazul brunetelor lucrurile se complica putin, pentru ca trebuie luata in considerare si culoarea pielii. Daca aceasta este alba, rujul trebuie sa fie luminos, cu reflexe violacee, iar daca este bruna, nuanta de rosu trebuie sa fie calda, translucida, si sub nicio forma sidefata.


Asa ca nu uitati: eternul feminin se identifica cu buzele rosii...si pline daca se poate!

Stiati ca...


Cleopatra folosea pentru inrosirea buzelor un amestec purpuriu obtinut prin pisarea anumitor insecte.

Un articol de Silvia Nistor


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.