Setari Cookie-uri

The Little Black Dress

Aparuta in urma cu opt decenii, Little Black Dress - pe scurt LBD - ramane cea mai renumita si mai versatila piesa vestimentara conceputa vreodata, garantia absoluta a elegantei si bunului gust...sau altfel spus piesa de rezistenta a tuturor timpurilor si ocaziilor.

Aparuta in urma cu opt decenii, Little Black Dress - pe scurt LBD - ramane cea mai renumita si mai versatila piesa vestimentara conceputa vreodata, garantia absoluta a elegantei si bunului gust...sau altfel spus piesa de rezistenta a tuturor timpurilor si ocaziilor.

Desi in ultimele sezoane marii creatori de moda s-au axat pe culori si imprimeuri vesele, s-ar parea ca rochita neagra este din nou in voga, desi, practic, nu s-a demodat niciodata. Si nu cred ca exista dulap sau dressing pe lumea asta din care sa lipseasca LBD. "Petite robe noire", cum e alintata de francofoni, inregistreaza, din 1926, (anul nasterii sale) un succes inegalabil si incontestabil, indiferent de ocazie. Nu exista intalnire de afaceri, seara romantica, petrecere, cocktail sau covor rosu de la care sa lipseasca celebra LBD.

Istoria Little Black Dress

Istoria “micutei rochii negre” a inceput sa se scrie in urma cu mai bine de 8 decenii, cand revolutionara Coco Chanel a decis sa arate intregii lumi ca negrul poate fi nu doar culoarea doliului, ci si culoarea seductiei si a feminitatii. LBD devine in scurt timp atributul incontestabil al elegantei, accesibil tuturor femeilor, indiferent de pozitia pe scara sociala. De altfel, este cunoscut crezul creatoarei sale (Coco Chanel), care ridica functionalitatea modei la cel mai inalt rang.

Cea care a consacrat-o ca simbol al elegantei si seductiei a fost insa Audrey Hepburn, in ecranizarea de mare succes intitulata “Breakfast at Tiffany's” (“Mic dejun la Tiffany's), din 1961. Secventa in care aceasta apare purtand o simpla, dar superba rochie neagra, semnata Hubert de Givenchy, ramane un punct de referinta in industria modei si, de ce nu, chiar a cinematografiei.

Ford-ul Chanel

Cu sau fara maneci, cu decolteu provocator sau, din contra, inchisa pana la gat, din matase, catifea sau voaluri fine, mini, midi sau lunga, trebuie sa recunoastem ca exista o rochie neagra potrivita pentru orice silueta si orice varsta. Nu intamplator revista Vogue a supranumit-o “Ford-ul Chanel”, caci, asemenea modelului T creat de Ford, LBD inseamna popularitate, accesibilitate si, foarte important, o singura culoare.

Little Black Dress se potriveste deci oricui, dar nu oricum...asa ca ar fi bine ca fiecare sa tina cont de formele corpului sau si sa nu se hazardeze in alegeri nepotrivite. Spre exemplu, daca o rochie clopot avantajeaza persoanele late in solduri, una care urmeaza linia corpului este recomandata doar celor cu un corp foarte bine proportionat. Dar tot de la inegalabila Little Black Dress vine salvarea in zilele noastre “bune”, cand orice gram in plus reprezinta o adevarata tragedie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.