Setari Cookie-uri

Cromatica olandeza

Nuantele de chihlimbar, ocru, verde smarald si rosu rubiniu sunt inspirate de picturile maestrilor olandezi din secolul al XVII-lea, Rembrandt si Vermeer, fiind folosite impreuna intr-o maniera compacta.

Nuantele de chihlimbar, ocru, verde smarald si rosu rubiniu sunt inspirate de picturile maestrilor olandezi din secolul al XVII-lea, Rembrandt si Vermeer, fiind folosite impreuna intr-o maniera compacta.

In aceasta pata de culoare compacta se regaseste o foarte mare parte din textura caracteristica acestui sezon, sub forma puloverelor de mohair sau a caciulilor de blana incretita. Bereta si salopeta pictorului formeaza adevarate piese ale unei uniforme care incorporeaza din nou super-volumul acestui sezon. Femeia care poarta Cromatica olandeza este o individualista, creativa si increzatoare, ce renunta la indignarea patimasa a Razboinicei tribale.

Este cea mai simpla si cea mai romantica dintre tendintele colectiei toamna/iarna 2007/2008 si, fara nici o urma de indoiala, cea mai usor de purtat. Este o continuare a tendintei Noua opulenta din sezonul trecut, unde designeri ca Prada s-au concentrat asupra blocurilor de culoare combinate cu stofe pretoase.

De data aceasta, culorile sunt mai linistite, provenind din epoca de aur olandeza. Femeia care poarta Cromatica olandeza doreste cu ardoare individualitate, simplitate si lux. In acest fel, ea castiga siguranta de sine si nu are nevoie de etichete de designer in exces, de imprimeuri sau de haine de mana a doua neasortate pentru a-si exprima propriul stil.

Daca look-urile individuale sunt privite ca niste panze, atunci toate sunt foarte lacuite, daca nu chiar metalizate. Matasurile si satinurile lucitoare, pielea de lac, blana incretita si tricotajele texturate sunt imbinate cu nuante de pietre pretioasa, cum ar fi acvamarinul, verdele smarald, chihlimbarul si topazul. Angora si catifeaua sunt si ele foarte populare.

Stofele sunt croite in forme noi, care dau natere unui stil de vestimentatie semi-oficial, de inspiratie vintage.

Nu este chiar ceea ce ar vrea sa poarte cineva care picteaza un tablou, insa multe piese se bazeaza pe ceea ce ar fi purtat un artist, respectiv bereta flamanda sau palaria moale din blana si fetru, impreuna cu bluza de lucru a artistului purtata ca o rochie mini cu colanti grosi si opaci sau combinata cu pantaloni largi. Tricotajele sunt supradimensionate, in timp ce fustele, rochiile si mantalele sunt largi, fluide, sub forma de balon. In unele cazuri, catifeaua sau taftaua drapata sunt vopsite pentru a produce un efect multicolor cu reflexe acvatice, pe o singura piesa de imbracaminte.

Designerii care au utilizat Cromatica olandeza: Louis Vuitton, Collette Dinnigan, Jil Sander, Alberta Ferretti, Donna Karan, Viktor & Rolf, Proenza Schouler

Informatii si imagini oferite de P&G Beauty
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.