Setari Cookie-uri

Tocul Stiletto

Ce este acest faimos toc?

Ce este acest faimos toc?

Tocul stiletto este un toc inalt, subtire, intalnit la pantofi si cizme (de obicei destinate femeilor, dar exista si exceptii). Acestea pot varia intre 5-18 centimetri si uneori au un diamtreu de 5 centimetri. Asemenea tocuri, mai mici de 5 centimetri, poarta denumirea de “tocuri de pisicuta”.

Pantofii cu tocul inalt erau purtati in secolele trecute de barbatii si femeile aristocrate. Designul original al tocului stiletto provine de la Kristin S. Wagner si devine popular abia in anii '50. Odata cu modernizarea, s-a dezvoltat si aceasta arta, astfel incat tocului i s-au atasat treptat bucati din metal acolo unde inainte era folosit lemnul si de asemenea au inceput sa se foloseasca materiale usoare. Designul tocului inalt, opulent poate fi atribuit lui Roger Vivier, care a devenit popular tot in perioada anilor '50.

Odata cu trecerea timpului, tocul stiletto a devenit cunoscut mai mult datorita naturii sale eroice decat pentru abilitatea de a crea inaltime. Tocurile stiletto sunt si un obiect comun al fetisurilor. Ca un articol de moda popularitatea lor s-a schimbat de-a lungul vremii. Dupa un val de faima in anii '50 si inceputul anilor '60 au intrat in umbra pana in perioada anilor 1980 cand tocurile stiletto au inceput sa fie purtate in mare forta la serviciu in combinatie cu tinutele office. Stilul a supravietuit in perioada acestor ani, dar a disparut treptat in anii 1990, cand generatia femeilor de atunci a inceput sa poarte mai des pantofi cu tocuri mici. In final aceste tocuri au revenit incredibil in anul 2000, cand femeile tinere au inceput sa poarte pantofii cu tocuri foarte inalte la serviciu, dar si pentru a da o nota de feminitate articolelor vestimentare casual, precum jeansii.

Tocurile stiletto sunt asociate cu imaginea “femeii fatale” si sunt de foarte multe ori considerate un articol de vestimentatie provocator.

Ele sunt adesea folosite in indeplinirea fetisurilor, cand un partener si-l imagineaza pe celalalt ranindu-l si purtandu-se dur cu el in intentia de a-si satisface o placere sexuala comuna.

Stiletto creeaza iluzia optica a unui picior lung, mult mai subtire si a unei inaltimi extraordinare. De asemenea modifica si alura persoanei care-i poarta, intrucat muschii gambelor se incordeaza, fapt care duce la nevoia de a indrepta spatele si a scoate bustul in afara.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.