Setari Cookie-uri

Spune da marimii xxl!

Gentile supradimensionate raman in tendinte

“Gentile supradimensionate raman in tendinte”, decreta, la inceputul acestui an, cea mai celebra publicatie de fashion din lume, Vogue. In plus, nici din colectiile pregatite de cei mai renumiti designeri pentru acest sezon nu au fost scoase gentile oversized, volumele extreme regasindu-se in si sub diverse forme, cum ar fi puloverele tricotate xxl, gulerele extravagante si manecile bufante.

Si atata timp cat surorile Olsen, Lindsay Lohan, Kirsten Dunst sau Sienna Miller sunt surprinse “la bratul” unor genti xxl, acest trend devine aproape imposibil de contestat. Asta nu inseamna ca vremea gentutelor minuscule (in care de abia incap cheile si telefonul, ce sa mai zicem de portofel sau portfard) a trecut, ci doar ca sunt mai potrivite pentru seara.

Viu colorate sau dimpotriva in nuante terne, cu imprimeuri sau uni, cu lanturi sau alte aplicatii, din piele, lac sau tweed, gentile anului au, indiferent de forma, un lucru in comun: dimensiunea! Mi-e foarte greu sa cred ca exista vreo reprezentanta a sexului frumos in garderoba careia sa nu se regaseasca macar o geanta supradimensionata.

Indiferent ca vorbim de cele mai hot creatii ale marilor case de moda: Downtown de la YSL, Coco Cabas de la Chanel (preferata faimoasei Kate Moss), Gaucho Bag de la Dior (din piele de vitel), ale celor mai renumiti designeri: Roger Vivier, D&G, Louis Vuitton, Jimmy Choo sau ale producatorilor pentru mass-market, gentile xxl reprezinta un must si in acest sezon.

Vrem sau nu, trebuie sa recunoastem ca atunci cand ne accesorizam cu o astfel de geanta supradimensionata, experimentam un amalgam de senzatii, una mai placuta decat alta: de la independenta si putere, la senzualitate si incredere in fortele proprii.

In plus, o tinuta aparent austera poate fi scoasa din anonimat daca este asortata cu o geanta xxl. Si cred ca ar fi chiar urat din partea noastra daca nu i-am recunoaste inca un merit acestei genti, acela de a ne face sa parem chiar micute in comparatie cu ea.

Si totusi, gentile voluminoase prezinta un risc real in deformarea coloanei, mai ales daca sunt umplute pana la refuz cu numeroasele (si de multe ori inutilele) lucruri de care femeile pur si simplu nu se pot desparti (spre exemplu, in geanta xxl a Mischei Barton catelul are locul rezervat). Recomandarea “specialistilor”: evitati excesele sau veti avea nevoie de multe sedinte de Pilates pentru a calma durerile de spate.

Accesorii prin definitie, gentile xxl pot fi, la randul lor, accesorizate, spre exemplu cu capse sau catarame, tot oversized, in deplina armonie cu tendintele sezonului.

Un articol de Silvia Nistor

Foto: Louis Vuitton / Ludwig Bonnet
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.