Setari Cookie-uri

Dress for success

Dress code pentru o cariera de succes!

Dress code pentru o cariera de succes!

Unul dintre cele mai disputate subiecte legate de moda si de cariera deopotriva, este dress code-ul la locul de munca. Desi unele companii au conceput un astfel de regulament privind vestimentatia in cadrul respectivei institutii, raman multe semne de intrebare pentru femeile active pe piata muncii.

Desi in unele domenii se accepta tinute neprotocolare (ex: IT-ul) sau se incurajeaza exprimarea stilului personal (ex: moda) in majoritatea companiilor se gasesc reguli stricte (chiar nescrise) privind vestimentatia.

Inca de la interviul de angajare trebuie sa acorzi atentie imaginii tale. Afla cate ceva despre politica firmei privind vestimentatia si imbraca-te mai bine decat daca ai fi angajat. Nu exista niciodata a doua sansa pentru prima impresie!

Indiferent de domeniul in care activezi, de sef, de colectiv sau daca ai sau nu contact cu publicul trebuie sa fii ingrijita si sa prezinti bun gust. Oamenii evita sa-si incredinteze contractele sau proiectele unor indivizi care nu au respect si grija pentru propria imagine.

Coafura se recomanda a fi neostentativa iar unghiile ingrijite, sa nu aiba o lungime prea mare si curate.
Poarta intotdeauna haine masura ta si in care te simti increzatoare. Aceasta atitudine se va reflecta si-n munca ta si mai ales in felul in care te percep cei din jur.

Opteaza pentru o tinuta clasica si conservatoare pe care o poti indulci prin accesorii dragute dar nu ostentative.

Se recomanda un deux-pieces cu fusta in favoarea pantalonului, de preferinta bleumarin, maro sau gri.

Bluza cea mai indicata este cea de culoare alba, iar cravata (optionala) ar trebui s fie conservatoare.

Evita inscriptiile sau logo-urile, fie ele haioase, proprii marilor case sau ce denota o afinitate pentru o echipa sportiva sau vreun partid. Singura inscriptie acceptata este cea a companiei in care lucrezi, sau a produselor acesteia. Mai gandeste-te si daca ai vrea sa optezi pentru un imprimeu gen Burberry.

Nu-ti neglija feminitatea la locul de munca, insa nu exagera cu decolteul si ai grija ca fusta sa fie cu max 5 cm deasupra genunchiului. Fusta trebuie sa aiba acea lungime cu care poti sta confortabil in public. Nu dezvalui niciodata prea mult!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.