Setari Cookie-uri

5 dive nemuritoare: adopta stilul lor!

Fashion icons clasice: Marilyn Monroe, Coco Chanel, Grace Kelly, Audrey Hepburn si Ingrid Bergman - secretele stilurilor adoptate de fiecare dintre aceste dive nemuritoare!

Fashion icons clasice: Marilyn Monroe, Coco Chanel, Grace Kelly, Audrey Hepburn si Ingrid Bergman - secretele stilurilor adoptate de fiecare dintre aceste dive nemuritoare!

Marilyn Monroe


Norma Jeane Mortenson a fost o vedeta adorata a anilor ’50, fiind si astazi o prezenta constanta in topurile celor mai frumoase si stilate femei din istorie. Tinutele ei erau gandite astfel incat sa-i puna in evidenta formele voluptuoase si feminine, axandu-se pe hainele fabuloase, luxoase. Elementele de baza ale garderobei ei erau rochiile si costumele croite pe corp, paltoanele scurte, fustele conice si puloverele glamour, stramte. Outfit-urile sale erau accentuate de coliere si cercei cu diamante sau cristale, precum si de manusi elegante.

Probabil ca cea mai populara trasatura a stilului “Marilyn Monroe” este parul vopsit in blond platinat stralucitor, urmat de un make-up specific, compus din ruj rosu aprins, sprancene arcuite, ochi conturati si gene lungi.

O poti vedea in filme clasice precum: Gentlemen Prefer Blondes, Some Like It Hot, How to Marry a Millionaire.

Coco Chanel

Stilul simplu si totusi sofisticat reprezinta una dintre emblemele femeii metamorfozate intr-un brand de lux – Coco Chanel. Coco era genul de femeie care prefera mai degraba sa faca sport pe plaja si sa inoate in mare, decat sa faca figuratie intr-o sala de bal, intr-o rochie pompoasa, precum cele ce erau la moda inainte de primul razboi mondial. Stilul creat si adoptat de Coco era unul practic si functional, ce tinea pasul cu noul ritm al lumii moderne; a lansat stilul “garcon”, caracterizat prin parul scurt si hainele cu linie androgina – o adevarata revolutie in anii ’20!

Orice outfit este completat subtil printr-un parfum glamour, iar, o data cu lansarea faimosului No. 5 al casei Chanel in anul 1921, toate parfumurile existente la acea data au devenit brusc invechite! Era pentru prima data cand un designer vestimentar lansa un parfum. Marilyn Monroe a declarat ca singurul lucru pe care il poarta in pat sunt cateva picaturi de No. 5!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.