Setari Cookie-uri

Moartea machiata e la moda

Intre 18 si 23 septembrie, la London Fashion Week s-a continuat, intr-o oarecare masura, sampling-ul din aceeasi reteta ras-incalzita siluete sanatoase pe catwalk. De cand cu scandalul si, mai important, dezbaterea lansate in urma mortii celor doua latino-americance anorexice din 2006, organisme internationale preocupate de sanatatea modelelor si a fashionistelor deopotriva se ciocnesc cu designerii pe tema masurii zero. Tabara schimbarii a inregistrat succese modeste, contracarate insa de explozii melodramatice ca demisionarea foarte publica a stilistului lui Mark Fast care a luat-o personal cand designer-ul canadian a imbracat si modele plus-size in noua lui colectie.

Intre 18 si 23 septembrie, la London Fashion Week s-a continuat, intr-o oarecare masura, sampling-ul din aceeasi reteta ras-incalzita – siluete sanatoase pe catwalk. De cand cu scandalul si, mai important, dezbaterea lansate in urma mortii celor doua latino-americance anorexice din 2006, organisme internationale preocupate de sanatatea modelelor si a fashionistelor deopotriva se ciocnesc cu designerii pe tema masurii zero. Tabara schimbarii a inregistrat succese modeste, contracarate insa de explozii melodramatice – ca demisionarea foarte publica a stilistului lui Mark Fast care a luat-o personal cand designer-ul canadian a imbracat si modele plus-size in noua lui colectie.

Nu demult s-a declarat moartea super-modelului, inlocuit, spun unii, cu vedeta: actritele, cantaretele si alte femei idolatrizate de intreaga lume isi pun farmecele la bataie si pe catwalk, pentru designerii favoriti, evident, care, in schimbul stralucirii de star aduse in sprijinul colectiilor lor, le fac cadou intregi garderobe, si chiar si rochii unicat. “Promovarea” astfel rasplatita ar putea deveni usor o simbioza benefica si pentru tineretul impresionabil care, in ciuda tuturor zvonurilor de ingrasare a populatiei, inca moare pe capete de anorexie si bulimie. Doar ca vedetele tind sa slabeasca pentru a intra in rochiile designer-ilor mai degraba decat sa astepte ca formele lor sa inspire croieli mai feminine. O dieta draconica e mai rapida si, pana la urma, usor de justificat prin scuza oferita de cate un rol sau cate un regizor mai tiran.

Sa ne uitam, de exemplu, la Scarlett Johansson – considerata reincarnarea carnoasei definitii a sexualitatii, Marylin Monroe – care s-a simtit obligata sa-si sacrifice formele pentru a incapea in costumul spioanei Black Widow (din “Iron Man 2”). Sau sa comparam cele doua frumuseti din serialul premiat cu un Emmy pentru cea mai buna drama anul acesta. Christina Hendricks e o aratare apetisanta in serialul “Mad Men” ca si pe orice covor rosu cu care mereu isi asorteaza rujul provocator. Chiar si prezentatorul Emmy-urilor, Neil Patrick Harris, a laudat-o pentru splendoarea ei care “ar putea converti un gay in hetero” – si Neil este in masura sa judece, numarandu-se printre actorii homosexuali din Hollywood. Christina emana “sex” prin toti porii, de pe toate curbele – este intruchiparea ispitei feminine... pentru tipi!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.