Setari Cookie-uri

Shakira

Shakira este in plina campanie de promovare a noului ei album, She Wolf, iar pe 30 septembrie s-a deplasat pana in Paris pentru o sedinta foto in decorurile somptuoase ale Hotelului George V. Deloc fioroasa, lupoaica blonda s-a lasat admirata intr-o rochita presarata cu model dalmatian, terminata intr-un tiv dantelat. La tinuta relaxata, focoasa latino-americanca a adaugat niste pantofi negri decupati si s-a incins cu o curea groasa de piele neagra. Iar la iesirea din hotel, paparazzii au surprins-o mai infofolita putin, cum se cuvine in mijlocul toamnei: cantareata si-a schimbat pantofii cu o pereche de cizme goth inalte, la care a asortat o geaca de piele scurta si niste dresuri negre pentru o combinatie chic, de Lolita rock.

Shakira este in plina campanie de promovare a noului ei album, “She Wolf”, iar pe 30 septembrie s-a deplasat pana in Paris pentru o sedinta foto in decorurile somptuoase ale Hotelului George V. Deloc fioroasa, “lupoaica” blonda s-a lasat admirata intr-o rochita presarata cu model dalmatian, terminata intr-un tiv dantelat. La tinuta relaxata, focoasa latino-americanca a adaugat niste pantofi negri decupati si s-a incins cu o curea groasa de piele neagra. Iar la iesirea din hotel, paparazzii au surprins-o mai infofolita putin, cum se cuvine in mijlocul toamnei: cantareata si-a schimbat pantofii cu o pereche de cizme goth inalte, la care a asortat o geaca de piele scurta si niste dresuri negre pentru o combinatie chic, de Lolita rock.

Shakira Isabel Mebark Ripoll nu a patruns cu usurinta pe radarul fanilor de muzica de pretutindeni, si in nici un caz nu a facut-o cu geci de piele, gaici metalice si stil rocker-chic. Vazand-o acum, putini poate ne amintim cat de socanta a fost aparitia ei exploziva pe scena muzicala mondiala: stilul ei unic, o combinatie intre columbian si oriental, precum si modulatiile extralumesti ale vocii au propulsat-o in inaltimile olimpiene ale celebritatii. Acum e mandra posesoare a doua premii Grammy, o nominalizare la Globurile de Aur si sapte premii Latin Grammy, si, daca ne luam dupa promitatorul ei nou single, norocul nu da semne ca o va parasi curand.

Adevarul gol-golut e ca muzica Shakirei are multe atuuri in maneca, de la bilingvism pana la ritmuri dansante care prind radacini usor in playlistul ascultatorului eclectic. Norocul e doar o circumstanta fericita, care i-a servit bine pana acum talentului pe care Shakira il are din plin. Ea si-a descoperit pasiunea pentru interpretare vocala si dans din buric inca din copilarie, cand nu se sfia sa apara in centrul atentiei nici la scoala catolica unde lua cursuri de la... calugarite! De altfel, acum este deja evident ca, fara a fi in nici un caz ingamfata, Shakira nu incearca sa amageasca pe nimeni cu aere de falsa modestie. Cantareata este o artista de calibru global, care isi mai si foloseste puterea de convingere in scopuri nobile.

Wikipedia o numeste filantroapa pe drept cuvant: Shakira sustine concerte pentru a indrepta atentia lumii spre varii probleme, ca cele din propria ei tara de origine. De exemplu, in 2008 a concertat in Leticia, la granita dintre Columbia, Peru si Brazilia, militand, prin intermediul muzicii, pentru eliberarea ostaticilor si instaurarea pacii in regiune. In afara de concerte in scopuri caritabile, Shakira a fost forta principala responsabila pentru infiintarea Fundatiei Pies Descalzos (denumita dupa al treilea album al sau), a carei misiune este sa faciliteze accesul la educatie pentru copiii saraci din Columbia. Gratie implicarii Shakirei in probleme umanitare, nu in ultimul rand prin initiativele fundatiei ei “America Latina en Accion Solidaria”, cantareata a fost numita Ambasador UNICEF.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.