Setari Cookie-uri

Shirley Manson

Foto credit: Matt Baron / BEImages Pe 14 noiembrie, cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la infiintarea Muzeului de Arta Contemporana, cantareata Shirley Mason a rupt gura targului intr-o rochie Marchesa din colectia de primavara 2010, care arata ca turnata pe ea. Rockerita aduce unei creatii cu o oarecare marja de risc exact pata de culoare, la propriu si la figurat, necesara pentru a-i imprima personalitate. In cazul acesta, o personalitate de foc, romantica si gotica deopotriva � in mintea mea se strecoara usor matroana Familiei Addams cand o contemplu, dar fara nota rece si infipta a Morticiei, gratie coafurii-soc a roscatei scotiene.

Foto credit: Matt Baron / BEImages

Pe 14 noiembrie, cu ocazia aniversarii a 30 de ani de la infiintarea Muzeului de Arta Contemporana, cantareata Shirley Mason a rupt gura targului intr-o rochie Marchesa din colectia de primavara 2010, care arata ca turnata pe ea. Rockerita aduce unei creatii cu o oarecare marja de risc exact pata de culoare, la propriu si la figurat, necesara pentru a-i imprima personalitate. In cazul acesta, o personalitate de foc, romantica si gotica deopotriva – in mintea mea se strecoara usor matroana Familiei Addams cand o contemplu, dar fara nota rece si infipta a Morticiei, gratie coafurii-soc a roscatei scotiene.
Detaliul floral alb serpuieste de-a lungul siluetei lui Shirley ca venind in completarea pielii ei de fildes, in timp ce manecile, care curg ca niste cortine de tul, contrabalanseaza trena nuptial de bogata. Intr-adevar, Manson arata ca o mireasa goth dotata cu pasiunea amazoanelor, iar genul de rock abordat de ea, mai intai ca solista a formatiei Garbage si apoi in proiectele solo, sustin teoria. Stilul ei unic, patentat in decursul unei cariere lungi in industria muzicala, a servit de curand ca inspiratie pentru noul joc Guitar Hero 5. Lansat in septembrie, GH 5 contine single-ul “Only Happy When It Rains”, care a aparut pe albumul de debut al trupei de rock alternativ Garbage.

La cei 43 de ani ai sai, Manson se poate mandri cu o cariera impresionanta in domeniu, adunand peste un sfert de secol in fata microfonului. De curand, ea a debutat si ca actrita, infricosatoare pe micul ecran intr-un rol de Terminator. Aparitia din serialul “The Sarah Connor Chronicles”, Shirley i-a oferit si ocazia de a inregistra un cantec pentru soundtrack-ul sezonului doi, pe care personajul ei avea sa-l domine – intitulat “Samson and Delilah”, cantecul marcheaza una dintre putinele iesiri la rampa a lui Manson in calitate de cantareata, in contextul in care Garbage au anuntat acum trei ani ca iau o pauza de la activitatea muzicala. Shirley nu s-a plafonat, insa, ci scrie in continuare muzica, declarand pe profilul ei de Facebook ca “nu-mi sta in fire sa renunt”.

Tot pe Facebook puteti gasi o versiune demo a colaborarii lui Shirley cu producatorul Greg Kurstin, care s-a materializat in melodia “In the Snow”. De asemenea, fanii cantaretei au norocul sa mai afle care-i starea ei din cand in cand, si anume, odata cu postarea micilor confesiuni pe blogul atasat site-ului de networking online. Cea mai recenta astfel de mini-nota, aparuta pe 7 noiembrie, este induiosator de sincera – poate si pentru ca, dupa cum Manson recunoaste in post scriptum, era beata cand a scris-o! Iata un fragment: “Iubesc muzica. Imi da putere. Iubesc muzica. Imi insufla tinerete. Iubesc muzica. Ma face sa ma simt legata de lume. Iubesc muzica. Ma simt indestructibila datorita ei. Ador sa iubesc. Ador sa fiu de incredere. Ador sa fiu curajoasa. Ador sa fiu o persoana de baza. [,,,] Amin.”

Realizat de Ioanina


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.