Setari Cookie-uri

Marion Cotillard, o artista fara aere de vedeta

Pe 5 ianuarie, in cadrul Festivalului International de Film din Palm Springs, Marion Cotillard a castigat premiul Desert Palm pentru reusita in cariera insa, din punctul nostru de vedere, a iesit invingatoare si la categoria tinuta de covor rosu. Rochia ei Elie Saab, cu o maneca trei-sferturi care se termina intr-un umar infoiat, este o varianta asimetrica, intr-o ureche a clasicei LBD. Iar Marion a stiut sa o poarte cu stilul si gratia pe care frantuzoaicele o poarta in sange.

Pe 5 ianuarie, in cadrul Festivalului International de Film din Palm Springs, Marion Cotillard a castigat premiul “Desert Palm” pentru reusita in cariera – insa, din punctul nostru de vedere, a iesit invingatoare si la categoria “tinuta de covor rosu”. Rochia ei Elie Saab, cu o maneca trei-sferturi care se termina intr-un umar infoiat, este o varianta asimetrica, “intr-o ureche” a clasicei LBD. Iar Marion a stiut sa o poarte cu stilul si gratia pe care frantuzoaicele o poarta in sange.

Accesoriile alese de actrita completau de minune rochia, mai ales poseta-plic Lolita, marca Louboutin, croita jucaus, cu o constelatie de tinte aplicate pe toata suprafata exterioara. Astfel, top-ul valurit ca o “pufarina” se reflecta de minune in rotunjimile posetei. Nu in ultimul rand, pantofii ei erau din colectia de toamna 2009 Dior, decorati tot cu tinte si decupati, cu barete impletite, fara sa evoce sandalele de tip spartan.

Nu ai ghici-o din postura ei, din frumusetea ei nonsalanta, insa Marion a recunoscut intr-un interviu pentru revista britanica “Telegraph” ca, pana nu demult, se ura teribil: “Eram cu totul melancolica. Cand ma gandesc la perioada aia, care a durat foarte mult, acum ca ma iubesc indeajuns, pot sa ma uit inapoi la perioada asta si sa fiu impresionata de acel copil, dar [atunci] nu puteam suporta sa traiesc in tristetea aia. [...] Era cea, nu stiu, ceva intunecat, foarte intunecat la mine. [...] Ma uram. Trebuia sa traiesc doar ca sa gasesc ceva, ca sa fac ceva de calitate si sa pot spune, in sfarsit, da, poate ca nu sunt o persoana chiar atat de ne-interesanta precum ma consider.”

Pana la urma, acel “ceva” s-a dovedit a fi actoria – nu era nici greu de anticipat, de altfel. Marion este fiica actorului Jean-Claude Cotillard, ca atare idila ei cu meseria s-a infiripat devreme, cand, copila fiind, juca in piese de teatru. Mai tarziu, in 2008, ea ajungea sa castige premiul Oscar pentru interpretarea rolului cantaretei Edith Piaf, in filmul “La vie en rose”. Aceasta victorie marca doar a doua oara cand un rol scris intr-o alta limba decat engleza ii aducea unei actrite laurii Academiei de Film. Predecesoarea lui Marion, in acest sens, a fost Sophia Loren, care luase Oscarul in 1961.

Dupa ce a urmat cursurile Conservatorului de Arta Dramatica din Orleans, ea a aparut in filmul-hit “Taxi”, iar rolurile care i-au lamurit pe critici ca bruneta are talent nu s-au lasat asteptate: inainte de succesul inregistrat la nivel mondial cu “La vie en rose”, ea isi fermeca doar compatriotii in “Les jolies choses” (2001), “Lisa” (2001) si “Une affaire privée” (2002). Odata cu rolul din “Big Fish” (2003), Marion si-a castigat fani si printre vorbitorii de limba engleza.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.