Setari Cookie-uri

Top 10 tinute Oscar 2010

In noaptea dintre 7 martie si ziua Internationala a Femeii, cinefilii si insomniacii deopotriva stateau cu ochii pironiti in ecrane mici si mari, pe internet sau la TV, urmarind cu interes maxim ceremonia Oscarurilor, decalata anul acesta din cauza Jocurilor Olimpice. Pentru Kathryn Bigelow, marea castigatoare a serii, sarbatoarea i-a fost cu noroc, ea devenind prima femeie-regizor care a plecat acasa cu Statueta Serii, ravnita in premiera anul acesta de alti 9 nominalizati – printre care si fostul ei sot, James Cameron, regizorul celui mai banos blockbuster al tuturor timpurilor, “Avatar”.

Pentru alte 10 femei care au pasit de pe platouri pe covorul rosu, in lumina bliturilor adunate la Kodak Theatre, seara a fost un castig la capitolul imagine. Dupa cum spunea si tanara nominalizata Gabourey Sidibe, “este seara balului la Hollywood”, un bal de absolvire care se intampla an de an, unde multe chipuri sunt aceleasi fara a fi repetente, chiar dimpotriva! Nu in ultimul rand, este un bal unde rochiile nu au voie sa nu straluceasca. Politia vestimentara analizeaza la sange vedetele din stratosfera Cetatii Filmului, iar noi am privit prin aceeasi prisma critica pentru a alege cele mai bune 10 tinute de gala ale serii.

Realizat de Ioanina

10. Meryl Streep: Multiplu-nominalizata Meryl cred a ajuns deja sa colectioneze glumele facute la adresa acestor apropieri tangentiale de statueta alunecoasa. Cei doi prezentatori ai acestei a 82-a editie a Oscarurilor nu au pierdut nici ei ocazia, mai ales ca Meryl nu e doar o tinta usoara ci si o adevarata doamna cu simt al umorului cat cuprinde. Asadar, Steve Martin si-a inceput materialul introductiv duminica astfel: “Meryl Streep detine recordul la nominalizari pentru o actrita, sau, altfel spus, infrangeri”. Desi nici anul asta nu a primit Oscarul, Meryl nu a fost nici pe departe infranta – in primul rand vizual, sexagenara radia.
Obisnuita a covorului rosu, tinutele ei din trecut nu vadeau cine stie ce efort din partea actritei de a intra in randul divelor adorate de aparatele foto si vanate de designeri. Insa anul acesta ea a apelat la talentul lui Chris March, castigator “Project Runway”, si tanarul nu a lasat-o la greu – dimpotriva i-a asigurat laurii in materie de fashion, imbracand-o intr-o rochie alba, decoltata in "v", care, impreuna cu sandalele Jimmy Choo, ii flata silueta. Insa probabil cel mai notoriu comentariu laudativ i-a fost adresat lui Meryl de Sandra Bullock, si nu cu referire la stilul ei vestimentar, ci la... cum saruta! Suind pe scena sa accepte Oscarul, Sandra a declamat, convingator: “Meryl, you’re a great kisser!” Acum, intrebarea mea e: oare cand a avut Sandra prilejul sa-si formeze aceasta parere?...
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.