Setari Cookie-uri

Fusta mini: etalon al frumusetii

Purtata cu placere de femei, adorata de barbati pentru calitatile piciorului puse in evidenta, fusta mini se pare ca ar fi aparut in anii 60.

Purtata cu placere de femei, adorata de barbati pentru calitatile piciorului puse in evidenta, fusta mini se pare ca ar fi aparut in anii 60.

De-a lungul timpului au existat discutii contradictorii cu privire la inventatorul de drept al fustei mini. Designerul englez Mary Quant a promovat-o pe piata, fiind in cautarea unui nou stil, considerandu-se si autoare, desi designerul francez Courreges sustinea ca detine primatul in creearea acestui stil.
Considerata vulgara de catre Coco Chanel, fusta mini a castigat totusi teren , impunandu-se in marile magazine, dincolo de toate contradictiile.

Fusta mini reprezinta o piesa vestimentara speciala, care va fi mereu la moda. Omniprezenta pe catwalk, poate reprezenta piesa de rezistenta intr-o tinuta. Avantajul acesteia nu consta neaparat in tipare sau croiala. Involuntar ea pune in evidenta un picior lung, o talie de invidiat, o suplete si feminitate, demne de toata lauda. Cu o astfel de tinuta orice femeie, fie ea cat de modesta, iese in evidenta!

Pentru un corp suplu, fusta scurta accesorizata cu o curea si o bluza nu foarte decoltata, este ideala. Avantajul consta nu doar in eleganta si siguranta pe sine a celei care o poarta, ci si in faptul ca este confortabila si confera pentru situatii speciale un look deosebit. La o tinuta modesta, compusa dintr-o fusta simpla si un top uni, poti adauga cat mai multe accesorii pentru un plus de culoare. Daca tinuta nu duce lipsa de vitalitate, fiind bogata in imprimeuri, alege accesorii cat mai putine, nu foarte voluminoase.
Cand doresti sa iti evidentiezi picioarele frumoase purtand o fusta scurta, ai mare grija la detalii. Pentru a nu cadea in capcana vulgaritatii, evita sa ai la vedere in acelasi timp talia sau un decolteu generos.

Tendintele modei propun o gama variata de modele pentru fustele scurte: fuste cu volane, stil gogosar, petrecute sau fustele stil creion, pentru un stil mai elaborat, office. Se asorteaza cu usurinta la orice tip de camasa, sacou sau bluza.

In functie de stilul pe care vrem sa-l abordam, fusta poate fi combinata aproape cu orice alta piesa vestimentara sau accesoriu. Se potriveste atat cu pantofi cu toc inalt pentru un look sexy, cat si cu balerini, sandale, sau cizme, pentru o tinuta lejera sau o sesiune obositoare de shopping.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.