Setari Cookie-uri

Sacoul: o piesa de rezistenta

Desi influentele masculine au invadat podiumurile doar de cativa ani, acestea se regasesc in moda feminina de mai bine de jumatate de secol. Sacoul reprezinta una dintre piesele imbatabile care transforma orice tinuta.

Desi influentele masculine au invadat podiumurile doar de cativa ani, acestea se regasesc in moda feminina de mai bine de jumatate de secol. Sacoul reprezinta una dintre piesele imbatabile care transforma orice tinuta. Cambrat pe corp, imprimat sau clasic, este si va ramane o sursa de inpiratie inepuizabila pentru designeri.

Legenda modei, Coco Chanel este cea care a promovat contrar rigorilor vremii, taiorul fin, inspirat din vestimentatia masculina, sustinand astfel si ideea egalitatii intre sexe. Aceasta a lansat si moda parului scurt, dorind astfel emanciparea femeii printr-un stil aparte, sexy si confortabil, declarandu-se total impotriva corsetului chinuitor si a rochiilor grele, realizate din zeci de metraje de materiale, volane si crinoline.

Aceasta lupta a fost incununata de succes,in prezent, sacoul devenind piesa de rezistenta a colectiilor. Designerii reinventeaza modele tot mai deosebite, excentrice, adaugand nasturi decorativi, umeri falsi, tesaturi neconventionale si alaturari de nuante contrastante, care inveselesc chiar si banalul sacou atribuit stilului office.

Un model deosebit, incadrat in stilul minimalist este sacoul alb- negru de la Nissa, pret 289.50 lei.

Pentru tinutele deosebite, acest sacou poate fi accesoriul definitoriu. In cadrul evenimentelor speciale, cand iti doresti sa atragi toate privirile, poti alege si modele mai extravagante. Un sacou realizat din catifea sau paiete, cu revere sau mansete din matase, asigura indubitabil un look chic irezistibil.

Dintre celebritatile de la Hollywood, Nicole Kidman, Charlize Theron, Rihanna, sau Victoria Beckham sunt doar cateva dintre vedetele care adora sa defileze pe covorul rosu in sacouri ravisante, asortate la rochii diafane sau pantaloni din piele.

Sacourile dedicate tinutelor de zi, se regasesc intr-o gama mult mai variata. O noutate in materie de stil si tendinte pentru acest sezon, o reprezinta sacourile din bumbac, imprimate cu dungi marinaresti. Un astfel de model este foarte usor de asortat atat la pantaloni uni, jeansi, dar si rochiilor casual. Croiala lejera, pune in valoare o silueta fina, dar poate ascunde si anumite imperfectiuni. Sandalele cu toc inalt sau platforma completeaza look-ul feminin.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.