Beautiful Yesterday, expozitie vintage la GALATECA

GALATECA se transforma intr-un veritabil muzeu al modei

comunicat de presa

GALATECA, prima galerie de arta aplicata deschisa in Bucuresti, propune publicului o expozitie in oglinda in cadrul The Rest is Tomorrow.

Vernisajul Beautiful Yesterday va avea loc sambata, 16 martie, intre orele 16.00 si 20.00 si este gandit in jurul conceptului probeaza si pozeaza astfel incat vizitatoarele vor putea experimenta un look vintage si daca vor dori, vor fi fotografiate cu obiectul vestimentar favorit.

The Rest is Tomorrow continua si se imbogateste la Galeria GALATECA cu o serie de piese vintage pretioase ce fac parte din colectii private.

Creatiile contemporane ale celor sase designeri, Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Badala, Lucian Broscatean, Dinu Bodiciu si Carla Szabo se vor oglindi intr-o istorie scrisa cu creativitate si ingeniozitate ce acopera toata perioada dintre sfarsitul secolului al XIX-lea si mijlocul secolului al XX-lea, osciland intre feminitatea absoluta a dantelelor edwardiene si minimalismul anilor '40 sau '60.

Citește și:

„GALATECA se transforma intr-un veritabil muzeu al modei,” spune Iulia Gorneanu, Project Manager GALATECA.

„Colectiei existente i se alatura bijuterii care au incadrat perfect chipurile rebele ale unor femei fatale, palarii care au cunoscut gandurile nestiute ale unor femei cuminti, voalete ce au ascuns lacrimile unor femei frumoase, posete ce au tainuit mesaje patimase, evantaie ce au ascuns priviri indurerate, geloase, timide, fericite, nefericite. Indragostite...” a mai adaugat colectionara.

Exponatele fac parte din colectiile Oana Cretu, Cristina Deutsch, Raluca Alexandru si Iulia Gorneanu.
Colectia personala a Oanei Cretu este una din cele mai importante colectii de moda veche din Romania, cu piese datand chiar si din sec. al XVIII-lea.

Unul dintre promotorii curentului vintage in tara, Oana Cretu a deschis primul magazin vintage online in 2006 - Vintage Boutique.

Citește și:

Cristina Deutsch, o prezenta critica si autentica, anima blogosfera vintage prin numeroasele sale activitati in domeniu: cel mai mare magazin vintage din Romania (Vintage Wardrobe), blogul de „politie" vintage, prezente la targurile de profil.

Raluca Alexandru este un colectionar specializat pe palarii - un fascinant accesoriu de moda reintrat de curand in atentie.

Colectia numara peste 400 de obiecte, din perioada 1815-1960.

Iulia Gorneanu este o colectionara in stilul clasic al doamnelor din alte vremuri, o colectionara de bun gust in primul rand. Colectia ei este centrata pe finetea tehnicii si cuprinde cele mai variate piese, de la valoroase straie traditionale romanesti, la palarii, posete, dantela veche.

Expozitia Beautiful Yesterday poate fi vizitata la GALATECA intre 16 si 30 martie.

Pentru mai multe detalii vizitati site-ul www.galateca.ro

Citește și:

sursa foto prima pagina: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri