Setari Cookie-uri

Berea, un posibil scut impotriva infectiei cu Helicobacter Pylori

Afla mai multe despre rolul antibacterian al berii.

Comunicat de presa

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din Marea Britanie, consumul moderat de bere poate preveni cu pana la 17% riscul infectiei cu Helicobacter Pylori si poate facilita eradicarea bacteriei, datorita efectului sau antibacterian. Helicobacter Pylori este o bacterie care infecteaza mucuoasa stomacului si a duodenului.

Infectia cu Helicobacter Pylori este cel mai frecvent tip de infectie la om, afectand peste jumatate din populatia globului. Majoritatea persoanelor in al caror tract digestiv se regaseste bacteria, nu prezinta semne sau simptome de boala. In anumite situatii insa, infectia cu aceasta bacterie poate conduce la complicatii serioase, cum ar fi ulcerul gastric sau cancerul de stomac.

Helicobacter Pylori este responsabila de multe cazuri de gastrita si ulcer, ducand, intr-o mare masura la cancer gastric. Datorita ingredientelor sale naturale, in special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural impotriva factorilor prezenti in mediu si care ne pot ataca sanatatea. Este foarte important sa stim insa ca doar combinata cu un stil de viata sanatos, berea isi poate pune in valoare beneficiile pentru organism” afirma Dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Citește și:

Liam J. Murray, MD, impreuna cu colegii sai de la Universitatea Queens din Belfast, U.K., a realizat un studiu, pe un esantion de 10,537 persoane, legat de infectia cu Helicobacter Pylori. Rezultatele au indicat ca un consum moderat de bere poate proteja impotriva infectiei cu aceasta bacterie al carei grad de incidenta la populatia globului este de aproape 50%, iar in Romania de peste 60%. Studiul a aparut in The American Journal of Gastroenterology.

Un pahar sau doua de bere consumate saptamanal scad incidenta infectiei cu Helicobacter Pylori cu 11%, iar 3-6 pahare de bere pe saptamana reduc factorul de risc cu 17%, datorita continutului bogat de substante antibacteriene.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag atentia ca un consum moderat de bere, adica 330 ml cu 5% alcool pentru femei si 660ml cu 5% alcool in cazul barbatilor consumati in fiecare zi, trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare.

Citește și:

Foto interior si prima pagina: Shutterstock.

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.