VA PLACE... BRAHMS? Concert in Bucuresti

VA  PLACE... BRAHMS? Concert in Bucuresti

Violoncelistul RAZVAN SUMA va invita sa raspundeti provocarii sale in recitalul de la Bucuresti din turneul sau national, sustinut alaturi de pianistul spaniol JOSU OKINENA

comunicat de presa:

Fiecare prezenta pe scena se poate transforma intr-un moment important, de care iti aduci aminte o viata intreaga. Pentru mine, relatia directa cu spectatorii este una speciala. Cand simt „linistea” prin care acestia asteapta muzica frumoasa de la mine, cresc emotiile si realizez ca pot deveni un „moment” special pentru ei. Se naste un dialog abstract pe care il intelegem si noi de pe scena si spectatorii. Este superb: publicul este practic cealalta parte a unui singur „corp” de emotie care se creeaza intr-o sala de concert.

foto: Alex Ducu

Cred ca in turneele viitoare va trebui sa ma orientez si mai mult spre orasele fara o traditie muzicala mai veche, concretizata prin existenta unei filarmonici. Primirea a fost spectaculoasa de exemplu la Carei, unde am ajuns pentru prima data, la Deva sau la Baia Mare. Vorbim aici despre un public care tanjeste dupa muzica si tocmai de aceea merita efortul de a fi mai prezenti pe aceste scene. Iar masterclass-urile pe care le-am sustinut la liceele din Iasi, Timisoara si Cluj mi-au dat certitudinea ca scoala romaneasca de violoncel are viitor. Simt ca fac ceva pentru public si pentru violoncelisti si asta ma face sa fiu implinit. – declara violoncelistul roman RAZVAN SUMA aproape de finalul turneului sau national „Va place... BRAHMS?”.

Peste mai putin de o saptamana, marti, 29 octombrie (19.00), la Sala Radio melomanii din Bucuresti vor avea si ei ocazia de a raspunde provocarii lansate de tanarul artist roman publicului care a umplut salile de concert din 9 orase din Romania si va canta in zilele urmatoare in Pitesti (24 octombrie - Casa de Cultura a Sindicatelor), Brasov (25 octombrie – Sala “Patria”) si Arcus (26 octombrie - Centrul cultural). Recitalul din capitala este inclus in seria de evenimente speciale ce puncteaza implinirea a 85 de ani de la infiintarea Radio Romania.

Despre repertoriul ales pentru acest eveniment, sonatele pentru violoncel si pian ale unuia dintre cei mai mari compozitori ai lumii, Johannes Brahms, Razvan Suma marturiseste:

"Putem spune ca Brahms este unul dintre „evergreen-urile” muzicii clasice internationale. Este greu sa gasim un orchestrator mai bun ca el. Magia lui Brahms te poarta intr-o alta atmosfera fata de lumea cotidiana, extrem de benefica pentru ritmul nostru actual de viata. A asculta Brahms este ca si cum… ai vindeca o rana."

foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri