Setari Cookie-uri

Peste 50 de participanti la Concursul National de Aranjamente Florale

Au fost desemnati castigatorii celei de-a 5-a editii a Concursului National de Aranjamente Florale, desfasurat la Hotel Marshal Garden din Bucuresti, care in 2014 a beneficiat de prezenta renumitului maestru florist olandez Jacqueline Boerma, director al Boerma Instituut.

Comunicat de presa

Peste 50 de concurenti din toata tara s-au inscris in competitie pentru a-si demonstra maiestria in arta aranjamentelor florale si a obtine marele premiu, constand intr-un curs de design floral in cadrul Boerma Instituut din Olanda. La final, locul 1 a fost adjudecat de catre Steluta Staicu.

Competitia, organizata cu ocazia Zilei Nationale a Olandei, a pus accent pe creativitate si inovatie si s-a bucurat de prezenta Excelentei Sale, domnul Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Olandei la Bucuresti, a reprezentantilor corpului diplomatic si a specialistilor din domeniu.



"De 5 ani, Concursul National de Aranjamente Florale este un prilej unic de a prezenta publicului din Romania traditiile si obiceiurile olandeze care s-au conservat de-a lungul timpului. Olanda este renumita pentru arta aranjamentelor florale de mai bine de un secol si perfectionarea in acest domeniu in Olanda aduce recunoastere internationala. Pe de alta parte, Romania are valori care asteapta doar sa fie descoperite. Este si obiectivul acestui eveniment." a declarat Excelenta Sa, domnul Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti.

Citește și:

Cei 50 de concurenti au avut ca provocare realizarea unui aranjament floral pe tema “Aranjament pentru aniversarea unui parteneriat de succes cu cel mai fidel client”, folosind aceeasi selectie de flori si de materiale. Daca la editia din 2013, culoarea principala a fost portocaliul, la editia din acest an, culorile alease au fost verdele si albul.

Juriul a urmarit echilibrul, creativitatea si tehnica in realizarea aranjamentului floral. Cel mai apreciat aranjament floral a fost premiat cu un curs de design floral in cadrul Boerma Instituut din Olanda, iar concurentii care au ocupat locurile 2 si 3, respectiv Elena Aurelia Bota si Alexandra Alina Safriuc, au primit vouchere pentru achizitionarea de materiale profesionale.

Juriul prezidat de Jacqueline Boerma - designer floral, directorul International Floral Design School Holland i-a avut ca membri pe: Florin Stanica - prorector Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti, Melania Medeleanu - jurnalist, TV, trainer dictie si public speaker, Iosefina Frolu Director Comunicare Corporate ING Bank si Caroline Schaap - reprezentant al Ambasadei Olandei.

Citește și:

Competitia a fost urmata de o demonstratie de arta florala sustinuta de Jacqueline Boerma. Cu peste 20 de ani de experienta in domeniu, Jacqueline Boerma a sustinut cursuri de arta florala in tari precum: SUA, Rusia, Japonia, Franta, Grecia, etc., a organizat si a fost membru al juriului in diferite competitii de design floral la nivel international si, in prezent, contribuie regulat la numeroase publicatii de specialitate.

"Olanda are o traditie indelungata in domeniul floristic si o experienta in arta florala recunoscuta la nivel international. Ne dorim ca, prin aceasta competitie unde participa specialisti din toata tara, sa aducem in Romania o parte din parfumul, sufletul si traditiile olandeze. Nivelul concurentilor din acest an a fost unul foarte ridicat. Alegerea castigatorilor a reprezentat o provocare pentru noi. Micile diferente au fost cele care ne-au ajutat sa alegem dintre concurentii buni, pe cei mai buni.", a declarat maestrul florist olandez Jacqueline Boerma.

Citește și:

Editia din acest an a fost organizata cu sprijinul: ING Romania, ING Asigurari de Viata, KLM, Boerma Instituut, Weerman, Holland Farming, Florists Only, Arian Glas, Oasis, Hotel Marshal Garden si Business Development Group.

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.