Stapanirea tracului si valorificarea emotiilor in Public Speaking

Stapanirea tracului si valorificarea emotiilor in Public Speaking
Kudika
8 Septembrie 2014

Fundatia Calea Victoriei va invita, din 11 septembrie, la cursul Stapanirea tracului si valorificarea emotiilor in Public Speaking sustinut de Irina Ungureanu.

Cursul ofera atat instrumentele necesare unor abilitati de comunicare sporite, cat si mediul optim pentru interactiunea cu un public diversificat. Frica de a vorbi in public nu trebuie neaparat sa fie un obstacol in calea transmiterii mesajului nostru, si nici ,,o bila neagra” in felul in care suntem perceputi de catre un interlocutor sau un public anume.

Mai mult decat atat, emotiile, asa-zisul ,,trac” in fata situatiei de confruntare cu un public trebuie intelese ca fiind normale, ba chiar un mecanism necesar si valoros care nu are ca scop ,,blocarea” vorbitorului, ci tocmai stimularea abilitatilor sale de captare si convingere.

O voce calma si calda, o pozitie corporala ferma, dar degajata, o siguranta si flexibilitate in discurs, spontaneitatea si imaginatia, ca si o atentie bine orientata catre semnalele de oboseala sau iritare ale interlocutorului nostru, sunt toate elemente esentiale pentru imaginea si succesul personal.

Ce urmarim in cadrul cursului si sistemul efectiv de lucru:

  • Depistarea motivelor personale care provoaca tracul.
  • Constientizarea tendintelor corpului de a ,,trada” nesigurantele interioare.
  • Asimiliarea cunostintelor pentru eliminarea defectelor.
  • Exercitii de incalzire a vocii prin imitatia unor sunete, a nuantarii vocale, a provocarii unui anumit sunet dictat de o pozitie corporala clara.
  • Realizarea diferentelor dintre un vorbitor ,,civil” si unul ,,specializat””: exercitii si jocuri individuale si in echipa
  • Controlul volumului de aer si al tehnicii respiratiei pentru a antrena atentia interlocutorului, pentru a stapani emotiile si a evita oboseala.

Lector: Irina Ungureanu
Data incepere: 11 septembrie 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, joi
Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri - B-dul Corneliu Coposu)
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Foto prima pagina: Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri