Setari Cookie-uri

Galeria de fotografie

De Ziua Mondiala a Artritei, aniversata pe 12 octombrie, a fost lansata expozitia de fotografie Maini cu viata, care are ca scop cresterea notorietatii poliartritei reumatoide.

comunicat de presa:

Impactul pe care il are poliartrita reumatoida asupra calitatii vietii pacientilor si a societatii, dar si nivelul scazut de informare stau la baza campaniei „Maini cu viata”. Prin actiuni dedicate pacientilor si publicului larg, campania isi propune sa creasca notorietatea bolii si adresabilitatea catre medicul reumatolog. „Maini cu viata” este o campanie initiata de Liga Romana contra Reumatismului, in parteneriat cu Societatea Romana de Reumatologie si AbbVie.

Proiectul foto trage un semnal de alarma: pe de o parte isi propune sa creasca notorietatea poliartritei reumatoide, dar, in egala masura, sa demonstreze ca un tratament adecvat si un plan de management al bolii pot creste calitatea vietii si pot incetini procesul de evolutie al acesteia.

Fotograful Alex Mazilu a surprins in 14 imagini artistice povestile a trei paciente cu poliartrita reumatoida in contexte de viata obisnuite. Vizitatorii pot afla din expozitie detalii despre afectiune si simptome, dar si povestile pacientelor.

Citește și:

Campania este sustinuta si de Ilinca Obadescu, prezentatoarea rubricii „Ce faci in weekend?” din cadrul stirilor Kanal D. Ilinca a fost impresionata de povestile si provocarile pacientilor cu poliartrita reumatoida, astfel s-a alaturat ca Ambasadoare.

Proiectul foto este realizat cu sprijinul Sun Plaza si Frey Wille.

Tot cu ocazia Zilei Mondiale a Artritei, cei care intra pe contul de Facebook al campaniei pot trimite „Handselfies” (fotografii cu mainile lor) aratandu-si sustinerea pentru pacientii cu poliartrita reumatoida.

Despre poliartrita reumatoida:

Poliartrita reumatoida este o boala autoimuna care afecteaza articulatiile mici, in special pe cele ale mainilor si intereseaza aproximativ 1% din populatia generala a Romaniei.

Varsta medie de debut a bolii este intre 25-40 de ani.

Citește și:

Rigiditatea articulatiilor, inflamarea, senzatia de caldura si durerea sunt principalele simptome ale poliartritei reumatoide.

Adresati-va medicului reumatolog, daca aveti aceste simptome mai mult de 6 saptamani.

Depistarea cat mai timpurie, vizitele constante la reumatolog si urmarea tratamentului incetinesc procesul de evolutie al bolii.

Factorii care tin de stilul de viata – dieta, activitati fizice – sunt deosebit de importanti in mentinerea unei vieti normale.

Mai multe informatii pe: www.reumatism.ro sau pe contul de Facebook al campaniei: https://www.facebook.com/mainicuviata.

Declaratii pacienti:

Dupa ani intregi de lupta cu poliartrita, din care mai bine de un an am fost imobilizata la pat si numeroase frustrari, mi-am dat seama ca atitudinea pozitiva te face sa te simti bine in pielea ta, chiar si atunci cand ai dureri in fiecare secunda”, Ana-Maria B.

Citește și:

Am o familie, un sot si 3 pisicute. Incerc sa controlez, sau macar sa diminuez, momentele dificile prin care trec uneori in plan fizic prin ascultarea propriului organism si trairea cu plinatate a fiecarui moment, printr-o alimentatie potrivita nevoilor mele, prin exercitii fizice si prin meditatii simple prin care incerc sa ma reconectez cu mine insami, intreaga, mai presus de orice “lipsa”, afectiune sau durere”, Gabriela C.

Cum a inceput totul? Nu stiu. Stiu doar ca eram o tanara studioasa, cu vise romantice, care spera si astepta totul de la viata, mai putin ceea ce s-a intamplat in realitate... Durerile erau cumplite si mi-am pierdut independenta, chiar si in ceea ce priveste activitatile zilnice uzuale”, Codruta F.

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.