Setari Cookie-uri

ArtXpert Bucuresti prezinta: Paul Hitter Recent Works in USA

Expozitia va fi deschisa doar in data de 21 Martie, artistul urmand apoi sa isi continue calatoria prin Europa, printr-o expozitie de 2 saptamani in Marsilia, in cadrul festivalului Latcho Divano.

Comunicat de presa

Pe 21 Martie 2015, incepand cu ora 19.00, galeria ArtXpert Bucuresti, strada Putul lui Zamfir nr. 45-47, va prezenta in premiera o selectie de lucrari ale artistului Paul Hitter, proaspat intors in Romania dupa o calatorie de trei luni in America. Tablourile au fost realizate in exclusivitate in Statele Unite ale Americii, ele fiind expuse deja in expozitii personale si de grup in Los Angeles si Salt Lake City.

Expozitia va fi deschisa doar in data de 21 Martie, artistul urmand apoi sa isi continue calatoria prin Europa, printr-o expozitie de 2 saptamani in Marsilia, in cadrul festivalului Latcho Divano.
De asemenea, in cadrul evenimentului va rula in premiera filmul documentar despre viata lui Paul Hitter - "Exil" .



Lucrarile Americane continua in linia binecunoscuta a curentului artistic infiintat chiar de Paul Hitter numit Expresionism Balcanic. Perioada "Americana" se dovedeste a fi foarte productiva, acesta realizand in numai 3 luni peste 15 picturi.

Citește și:

Este, de altfel, a doua calatorie peste Atlantic a artistul, in 2014 Paul Hitter expunand in Los Angeles in binecunoscutul House of Blues din Los Angeles alaturi de trupa VIZA si in Brooklyn Bowl din Las Vegas alaturi de trupa de avengura internationala Gogol Bordello.

Experienta Americana, calatoria continua, lumina solara a Californiei, locurile si oamenii noi - toate acestea isi pun amprenta asupra picturilor sale, aducand un plus de culoare, cat si teme legate de cultura americana si de noua cultura Globala, interpretate si asimilate Expresionismului Balcanic.

Despre curentul artistic Expresionism Balcanic

Expresionism Balcanic - este un curent artistic creat de Paul Hitter, lansat in anul 2010 in Bucuresti, avand la baza experienta sa din Exil, acesta studiind si traind in Germania timp de 9 ani. Expresionismul Balcanic este un mix exploziv intre cultura tipic balcanica, mituri si traditii, arta naiva, cultura rroma si expresionism pur. In 2014, Manifestul Expresionismului Balcanic este lansat de catre artist impreuna cu Galeria Artxpert.

Citește și:

Manifestul Expresionismului Balcanic poate fi gasit aici.

Despre Paul Hitter
Paul Hitter este un pictor roman, nascut in 1982, care il are ca Maestru pe artistul Matei Serban Sandu. A studiat la Academia de Arta din Munchen in clasele artistilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.
Pana in prezent, a expus in expozitii personale si de grup in: Bucuresti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.
In prezent, traieste in Romania si in Statele Unite ale Americii.
Site-ul de prezentare Paul Hitter: www.paulhitter.com

Despre Galeria ArtXpert
Galeria ArtXpert este o galerie infiintata in anul 1990, avand un sediu in Bucuresti si unul in Pasadena, California. Galeria reprezinta exclusiv urmatorii artisti: Matei Serban, Paul Hitter, Traian Filip, David Sandu, Vasile Grigore, Jason Crum, Cornel Lazia.
Site-ul galeriei: https://artxpert.net

Despre documentarul Exil
Filmul Exil este finalizat de autoare, Elena Nazare, dupa aproape 3 ani de lucru si documentare si il are in centru pe Paul Hitter, artist originar din Romania care duce o viata tipica emigrantilor din vestul Europei. Cultura Rroma este inspiratia lui Paul si pata de culoare a filmului Exil. Filmul este despre o calatorie continua si pune in lumina problemele cu care artistul se intalneste zi de zi in viata sa de "cetatean de mana a doua" in orasul Munchen din Germania, tradand totodata pasiunea si dragostea Elenei Nazare pentru viata Rromilor.
Trailer Exil: https://www.youtube.com/watch?v=b4UkCnMAW1s

Sponsori: Coca Cola, Piraeus Bank, Butan Gaz, Funk Insurances
Intrarea este libera.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.