Festivalul Italian la Bucuresti, editia 2015

Festivalul Italian la Bucuresti, editia 2015

Festivalul cuprinde o serie de evenimente dedicate promovarii produselor Made in Italy: oferte speciale la produse alimentare, moda, mobila, promotii in restaurantele italiene partenere, evenimente culturale si multe altele.

Comunicat de presa

In perioada 13 mai - 23 iunie, ICE - Agentia Italiana pentru Comert Exterior - Bucuresti, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, in colaborare cu Institutul Italian de Cultura, aduce Italia mai aproape de tine in cadrul celei de-a saptea editii a Festivalului Italian. Festivalul se desfasoara in jurul datei de 2 iunie, cand in intreaga lume se sarbatoreste Ziua Nationala a Republicii Italiene.

Festivalul cuprinde o serie de evenimente dedicate promovarii produselor Made in Italy: oferte speciale la produse alimentare, moda, mobila, promotii in restaurantele italiene partenere, evenimente culturale si multe altele.

Iata cateva dintre evenimentele care vor avea loc in cadrul Festivalului Italian: intre 14 mai si 3 iunie are loc Gustul Italiei, o campanie dedicata produselor alimentare italienesti, ce va cuprinde oferte promotionale si demonstratii culinare, ce se va desfasura in toate magazinele Metro Cash&Carry din Romania, intre 29 mai si 3 iunie va avea loc La masa… in restaurantele italiene, o saptamana dedicata bucatariei italienesti in principalele restaurante din Bucuresti, care vor servi un meniu promotional, intre 28 mai si 4 iunie are loc Saptamana modei italiene, pe perioada careia mai multe magazine italienesti din Bucuresti vor avea oferte speciale. Intre 29 mai si 4 iunie are loc si Saptamana Mobilierului Made in Italy, in decursul careia magazinele de profil din Bucuresti si nu numai vor avea preturi speciale; tot in aceasta perioada mai multe librarii din Capitala vor oferi reduceri la cartile cu autor italian.

Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la deschiderea magazinului Cesare Paciotti in Bucuresti, pe Calea Victoriei 118, domnul Cesare Paciotti, domnul Marco Calcinaro (nepotul lui Cesare), reprezentantii Directiei Comerciale a Casei si doamna Maria Antonietta Pietrafesa (detinatoarea magazinului si reprezentant exclusiv Paciotti in Romania) se vor reuni miercuri 10 Iunie pentru o seara magica ce va fi gazduita de Ambasada Italiei la Bucuresti, pentru a sarbatori impreuna cu top clients, cu KOL (key opinion leader) si cu celebritatile nationale. (accesul este permis numai pe baza de invitatie)

Pe langa evenimentele dedicate publicului larg, iubitor al stilului dolce vita, in cadrul Festivalului Italian vor avea loc evenimente destinate profesionistilor si societatilor din domeniu. Astfel, va avea loc pe 28 mai Italian Wine & Food Day, incepand cu ora 10:30, la Hotelul Marshal Garden din Bucuresti.

Evenimentul este dedicat promovarii vinurilor si produselor alimentare italiene si va avea ca participanti 20 de societati producatoare italiene care doresc sa intre pe piata romaneasca. In deschidere va avea loc seminarul "Prezentarea Raportului de constatare a cazurilor de imitare de produse italiene in sectorul de retail alimentar din Romania - editia 2015" organizat de Camera de Comert Italiana pentru Romania.

Pe 3 iunie 2015, va avea loc o conferinta organizata de catre Ambasada Italiei, Camera de Comert Italiana pentru Romania si ICE - Agentia Italiana pentru Comert Exterior Bucuresti, intitulata "Strategiile pentru dezvoltarea Agriculturii in Romania: Instrumente financiare si oportunitati de piata".

In cadrul festivalului, in programul de celebrare a Zilei Nationale a Republicii Italiene la Bucuresti sunt incluse, de asemenea, initiative italiene de mare valoare culturala, printre care amintim concertul lui AlexandruTomescu (vioara) si Andrea Coen (clavecin), care va avea loc miercuri, 03 iunie 2015, incepand cu ora 20:30 la Ateneul Roman.

Puteti gasi detalii despre toate evenimentele din program pe site-ul oficial al festivalului: www.festivalitalian.ro

Eveniment sustinut de Radio ZU
Parteneri media: Eva.ro, agentiadepresamondena.ro, b365.ro, bewhere.ro, curierulnational.ro, wall-street.ro, envy.ro, garbo.ro, kudika.ro, urbo.ro, getlokal.ro, sursazilei.ro, zilesinopti.ro

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri