Art Safari Bucharest 2015 si-a deschis portile miercuri, 13 mai

Art Safari Bucharest 2015 si-a deschis portile miercuri, 13 mai

Art Safari Bucharest 2015 isi deschide astazi portile pentru toti iubitorii de arta!

Comunicat de presa

Avanpremiera evenimentului i-a reunit pe toti prietenii Art Safari: Andreea Esca, Amalia Enache, Sonia Argint-Ionescu, Radu Valcan, Vladimir Draghia, Diana Dumitrescu, Serban Copot, Roxana Voloseniuc, Laura Lazar, Adina Buzatu, Carmen Secareanu, Cristina Stanciulescu, Ovidiu Buta, Adriana Chiper. Acestia s-au bucurat de un tur al intregului targ, dar si de muzica baietilor de la The Speakers si a DJ-ului Calin.

Targul de arta comporana Art Safari Bucharest reuneste atat opere de arta contemporana, cat si arta moderna romaneasca din muzee importante din tara, care vor prezenta o selectie inedita de arta moderna, avangarda si realism socialist. In plus, vizitatorii targului se pot bucura de Art Safari Dialogues, o serie de activitati dedicate tuturor iubitorilor de arta.

Vizitatorii se pot bucura de Art Safari Dialogues Talk Non Stop, o serie de prezentari de artisti contemporani (sambata, 16 mai/Noaptea Muzeelor: 19:00 - 04:00). De asemenea, editia 2015 a targului de arta debuteaza The Space. Curated by Art Safari, un program special dedicat artei experimentale si performance-ului contemporan, in cadrul caruia au fost invitati tineri artisti (sub 25 de ani). Spatiul F6 de la etajul 4 va gazdui o serie de lucrari intermedia si performance-uri, oferind o efervescenta creativa in parcursul publicului prin Cladirea Ciclop. In efortul de promovare si incurajare a artistilor tineri, Art Safari isi propune sa continue si dezvolte acest program special in cadrul editiilor viitoare. Artistii sunt: Adina Mocanu, Alexandra Sand, Anca Stirbacu, Andrei Mateescu, Beniamin Popescu, Complexul saloanelor, Cristi Gheorghe, Diana Miron, doamnadia, Gabriela Mateescu, Marina Oprea, Marius Jurca, Lia Bira, Livia Mateias, Roberta Curca, Sabin Garea, Tristan Alexandru, Vlad Anghel.

Astazi, in prima zi a targului, ora 17.30 este dedicata lansarii catalogului Arte in Bucuresti, ed. V. Tot miercuri, vizitatorii sunt invitati la un workshop special, Paste Up cu Pisica Patrata (ora 19), dar si la un joc simpatic, De-a v-ati ascunselea Nefiresc@Art Safari - Ciclop (19-21).

Parintii si copiii se pot bucura joi, 14 mai, de un atelier pentru copii si de un tur ghidat pentru parinti, alaturi de Doina Anghel - Studio Creativ, Bucuresti, RO (16:30). Finalul serii ne va gasi discutand despre muzeele regionale si cele nationale, incepand cu ora 19.

Vineri se va pune in discutie o problema stringenta: Arta locala vs. nationala (ora 19:30), moderator Irina Cios, iar sambata o alta tema inedita va fi analizata: Underground in artele vizuale inainte de 89 (ora 17:00), moderator Calin Dan, cu participarea artistilor Ion Grigorescu, Christian Paraschiv, Iosif Kiraly si Teodor Graur.

Tot sambata, vizitatorii targului Art Safari Bucharest se pot bucura de prezentarile artistilor: Sorina Vazelina [Bucuresti, RO], Saddo [Brasov, RO], IRLO, Obie Platon & Kero [Bucuresti, RO] despre graffiti Sfantul Gheorghe, Roman Tolici [Bucuresti, RO], Emanuel Borcescu [Bucuresti, RO] si Stefan Ungureanu [Bucuresti, RO].

Duminica, ultima zi a targului, va ave loc un important dialog asupra rolului, locului si directiilor picturii pe scena contemporana, Pictura a murit. Traiasca pictura! (ora 15:00), moderator Valentina Iancu, dar si asupra secretele pietei profesioniste de arta (17:00), moderator Mihaela Dedeoglu.

Art Safari Bucharest 2015 isi invita vizitatorilorii sa se bucure, de-a lungul celor cinci zile, de ateliere special si de evenimente dedicate, sa participe la conferintele si prezentarile de artisti, pentru a se apropia mai mult de fenomenul atat de dinamic si de divers al artei contemporane.


Kudika
15 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri