Setari Cookie-uri

Ce te faci daca te ia durerea de masea in miezul noptii

Durerile de dinti pot aparea subit sau ne pandesc inainte sa atace atunci cand ne racorim cu o inghetata. In mod normal, nu e o problema.

comunicat de presa:

Ce te faci cand la miezul noptii te ia durerea de masea si cel mai apropiat medic stomatolog este departe? Din fericire, ai cateva optiuni la indemana. Chiar daca nu ai pastile, poti gasi cea mai apropiata farmacie non-stop sau poti apela la intelepciunea populara. Daca alegi intelepciunea populara, s-ar putea sa iti castigi niste timp pana dimineata.

Trateaza-te natural cu ce ai prin casa

Pentru asta, ai nevoie de urmatoarele: apa, sare, bicarbonat de sodiu alimentar, gheata, alcool tare si otet de mere. Si nu uita: inainte de a aplica aceste remedii, spala-te si cu pasta de dinti.
Esti pregatit? Hai sa incepem, in ordine:

Apa cu sare

Durerea de dinti poate sa te lase daca iti clatesti gura cu un amestec de apa calduta (doar esti sensibil la rece, ai uitat?) cu o lingurita de sare. Are efect pe termen scurt, asa ca va trebui sa repeti procedura de fiecare data cand durerea incepe din nou. Eventual , in amestec poti adauga si niste bicarbonat de sodiu pentru o sansa in plus.

Citește și:

Gheata

Gheata este aici pentru diversiune. Creierul acorda prioritate semnalelor celor mai puternice, asa ca gheata dintr-o compresa aplicata pe zona dureroasa poate surclasa impulsurile trimise de durerea ta de dinti.

Alcool

Statistic, sunt sanse mai mari sa ai aproape un magazin non-stop decat o farmacie. Asa ca poti folosi alcool pentru a-ti clati gura (chiar nu trebuie sa inghiti) si a amorti astfel zona dureroasa. Evident, trebuie sa folosesti un alcool mai tare – vodka, whisky, absint sau orice cu o tarie mai mare de 40 de grade.

Otet de mere

Intepeciunea populara spune ca otetul de mere are efect anestezic si dezinfectant. Asa ca poti incerca sa inmoi un betisor de vata in otet de mere si sa aplici pe dintele dureros.

Ai ajuns la capatul listei si ai ramas cu durerea de dinti?

Daca vrei ceva sigur, intra pe www.aumaseaua.ro si fa-ti o rezervare in regim de urgenta. La prima ora a diminetii, vei fi sunat si programat la un medic stomatolog, iar durerea ta din miez de noapte va ramane doar un vis urat.

Citește și:

foto prima pagina: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.