Setari Cookie-uri

Fotbalistii atrag atentia intr-un mod inedit asupra durerilor de spate de tip inflamator

Echipele FC Dinamo 1948 Bucuresti si Petrolul Ploiesti s-au alaturat initiativei si s-au prezentat la salutul oficial din cadrul meciului din 22 august purtand tricourile campaniei "Nu-ti intoarce spatele".

comunicat de presa:

Liga Profesionista de Fotbal s-a alaturat campaniei „Nu-ti intoarce spatele” organizata de Liga Romana contra Reumatismului si Societatea Romana de Reumatologie, in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina Familiei si Societatea Romana a Partenerilor Medicali pentru Reumatologie. Initiativa are ca scop scurtarea timpului de diagnosticare a durerilor de spate de tip inflamator si cresterea adresabilitatii catre medicul reumatolog.

Echipele FC Dinamo 1948 Bucuresti si Petrolul Ploiesti s-au alaturat initiativei si s-au prezentat la salutul oficial din cadrul meciului din 22 august purtand tricourile campaniei „Nu-ti intoarce spatele”. Prin aceasta actiune unica in Romania, jucatorii au vrut sa arate ca sunt alaturi de pacientii cu boli inflamatorii de spate si ca incurajeaza suporterii si iubitorii sportului sa mearga la medic atunci cand se confrunta cu dureri de spate care dureaza cel putin 3 luni.

Citește și:

De asemenea, in cadrul meciului, suporterii prezenti pe stadionul Dinamo au putut sa verifice pe loc, prin intermediul unei aplicatii dedicate, daca prezinta simptome ale durerilor inflamatorii de spate si au primit materiale informative.

1 din 5 persoane are dureri de spate cu o durata mai mare de 3 luni, in timp ce 3% din populatie este afectata de durerea de spate de tip inflamator, cea mai mare parte din pacienti fiind barbati.
Mersul la serviciu, miscarea si exercitiile fizice sau dormitul devin dificile sau imposibil de practicat.
Mai multe informatii despre durerile inflamatorii de spate si campanie pe www.reumatism.ro si www.facebook.com/NuIntoarceSpatele.

Vizionare placuta


Kudika
24 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.