Setari Cookie-uri

Dana Rogoz sustine campania de informare 9 luni cu zero alcool

Unul dintre angajamentele de dezvoltare durabila ale Ursus Breweries este de a promova un consum responsabil de alcool.

comunicat de presa

In linie cu acest angajament si cu ocazia Zilei Internationale a constientizarii Problematicii Spectrului Tulburarilor Alcoolice Fetale, Ursus Breweries, in parteneriat cu Asociatia Mame pentru Mame lanseaza campania “9 luni cu zero alcool”, alaturi de hashtagul #9cu0 in social media. Dana Rogoz, actrita si una dintre mamele responsabile din Romania, sustine campania de informare si vine sa discute cu viitoarele mame in cadrul unor sesiuni de intalniri informale.

Eu am avut o sarcina cu zero alcool pentru ca am stiut de la bun inceput ca, atunci cand bei insarcinata fiind, copilul pe care il porti in burtica bea si el prin vasele de sange ale cordonului ombilical. Iar efectele consumului de alcool in timpul celor 9 luni pot fi foarte grave. Asa ca ma alatur acestei initiative cu toata convingerea. Nu iti poti permite ca mama un asemenea risc. Singura cale prin care poti fi sigura ca bebelusul nu va fi afectat de Sindromul Alcoolic Fetal este sa alegi 9 luni cu zero alcool”, declara Dana Rogoz, actrita si ambasador al campaniei “9 luni cu zero alcool.”

Citește și:

Astfel, Ursus Breweries, primul berar din Romania care a lansat o campanie de informare despre riscurile consumului de alcool in timpul sarcinii, in 2013, continua anul acesta campania in parteneriat cu Asociatia Mame pentru Mame. Initiativa are scopul de a informa viitorii parinti despre riscurile la care este expus fatul daca se consuma alcool in timpul sarcinii si recomanda noua luni fara consum de bauturi alcoolice.

Viitorii parinti din judetul Buzau, una dintre comunitatile locale in care Ursus Breweries este prezenta, vor putea participa la serie de intalniri informale organizate in cinci localitati, pana la finalul anului, unde vor primi informatii despre importanta unui stil de viata sanatos si despre Spectrul Tulburarilor Alcoolice Fetale.

Una dintre cele mai mari dorinte ale viitorilor parinti este de a avea copii sanatosi, iar perioada sarcinii este unul dintre momentele in care viitoarele mame se informeaza pentru a lua decizii responsabile. Prin campania “9 luni cu zero alcool” suntem mandri sa continuam una dintre cele mai importante si ample initiative ale companiei in ceea ce priveste constientizarea necesitatii de a nu consuma alcool in timpul sarcinii, oferind informatii care sa explice riscurile ce pot aparea la viiitorul bebelus”, declara Robert Uzuna, Corporate Affairs Director, Ursus Breweries.

Citește și:

Mai multe informatii despre Spectrul Tulburarilor Alcoolice Fetale sunt disponibile si in materialul de informare Zero Alcool in timpul Sarcinii distribuit in toata tara si online aici.

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.