Setari Cookie-uri

Expozitie de Fotografie "Imagini si documente - 70 de ani de peisaj industrial"

Asociatia DAR DEVELOPMENT si partenerii sai au deosebita palacere de a va invita, la vernisajul expozitiei de fotografie, realizata in cadrul Proiectului Imagini si documente - 70 de ani de peisaj industrial, proiect co finantat de Ministerul Culturii prin Administratia Fondului Cultural National, ce va avea loc: Joi, 1 octombrie 2015, la orele 19:00, la Libraria Carturesti Verona.

comunicat de presa

Va prezentam 70 de fotografii realizate de 15 fotografi debutanti din Romania si 5 membrii ai unui prestigios club de fotografie Republica Moldova.

Expozitia va ramane in acest spatiu cultural pana in 10 octombrie a.c.

Pentru al doilea an consecutiv, DAR DEVELOPMENT ASSOCIATION, reuseste sa obtina finantare din partea Ministerului Culturii. Anul acesta asociatia a participat la concursul de proiecte organizat la sectiunea Arte Vizuale.

Ca si proiectul anterior al asociatiei noastre„Constantin Brancoveanu – 300 Documente de arhiva”si acest proiect se gaseste la confluenta dintre istorie si arta, insa de aceasta data arta intr-o perspectiva contemporana.

“Imagini si Documente – 70 de ani de peisaj industrial” este, proiectul prin care dorim sa aducem in atentia publicului prin fotografia artistica, un subiect al istoriei moderne, perioada comunista in Romania, de la instaurarea careia, daca o asociem cu sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, celebram anul acesta 70 de ani”, declara Presedintele asociatiei, Alexandra Brutaru.

Citește și:

Proiectul care se defasoara in perioada 15 iunie - 15 noiembrie, iar expozitia de fotografie va fi prezentata publicului in Bucuresti, Targoviste, Iasi, Cluj-Napoca, Alba-Iulia si Chisinau. Scopul proiectului este, realizarea de catre artisti debutanti, studenti ai Universitatii de Arta Bucuresti, a unei expozitii de fotografie artistica dar in acelas timp document care sa puna in valoare calitatea estetica a unor peisaje industriale create in perioada comunista. Expozitia de fotografie va avea ca tema vizuala imortalizarea zonelor industriale din sapte din cele opt zone de dezvoltare ale Romaniei, am exclus Bucurestiul si imprejurimile sale pentru ca acestea pot constitui un proiect de sine statator dar am adaugat Republica Moldova. Misiunea proiectului este reprezentata de informarea tinerilor despre aspectele cotidiene ale erei comuniste .

In cadrul acestui proiect ne bucuram de sustinerea urmatorilor parteneri: Arhivele Nationale ale Romaniei, Universitatea de Arta din Bucuresti – Departamentul de Imagine Dinamica si Fotografie, Institutul Cultural Roman, Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane, Asociatia ARTIA, Asociatia Obsteasca Foto Club Moldova din Chisinau, Asociatia VEGA din Bucuresti si Asociatia XANDER din Brasov.

Citește și:

Arhivele Nationale ale Romaniei au contribuit la documentarea fotografiilor cu imagini de arhiva si informatii din epoca in care obiectivele industriale au fost construite, Institutul Cultural Roman va sprijini itinerarea expozitiei in timpul proiectului si dupa finalizarea lui.

Ne propunem sa realizam un website care sa reuneasca tot materialul foto si video, 70 din cele mai reprezentative fotografii vor fi prezentate in cadrul expozitiei, intr-un album si un fluid book cu un format accesibil.

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.